Drets Socials

La reunió del Comitè Interdepartamental.

Es reuneix el Comitè Interdepartamental de l'Estratègia contra la pobresa infantil

query_builder   31 gener 2024 17:11

event_note Nota de premsa

Es reuneix el Comitè Interdepartamental de l'Estratègia contra la pobresa infantil

  1. El conseller Campuzano ha encapçalat la reunió al Palau de la Generalitat
La reunió del Comitè Interdepartamental.{"name":"2024/01/31/17/07/b2d3b458-ba54-44dd-8d68-7036dd5a0925.jpeg","author":"DSO","type":"0","location":"0","weight":"174949"}

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés, ha encapçalat avui la reunió del Comitè Interdepartamental per a l’Estratègia de lluita contra la pobresa infantil a Catalunya que s’ha celebrat al Palau de la Generalitat.

Es tracta del comitè encarregat d’establir les línies generals de l’Estratègia, fomentar la col·laboració i coordinació entre els diferents departaments, avaluar els recursos i pressupostos i monitorar i avaluar el progrés de l’Estratègia.

La reunió l’ha presidit el conseller de Drets Socials i hi han assistit representants dels Departaments de Presidència; Empresa i Treball; Economia i Hisenda; Igualtat i Feminismes; Educació; Territori; Salut; Cultura; Justícia, Drets i Memòria, que formen el comitè.

A Catalunya, 436.400 nens, nenes i adolescents (el 31,7% del total d’infants catalans) viuen en situació de risc de pobresa o exclusió social. Per combatre aquesta situació el Govern va aprovar la tardor passada impulsar el disseny, l’elaboració i l’execució de l’Estratègia de lluita contra la pobresa infantil a Catalunya.

Amb aquesta estratègia el Govern vol trencar el cicle intergeneracional de pobresa i exclusió social que pateixen els nens, nenes, adolescents a Catalunya, a través de la millora de les prestacions i de la garantia de serveis essencials clau lluitant contra la pobresa infantil i juvenil i promovent la igualtat d’oportunitats. La iniciativa vol actuar des de la urgència, però amb una visió a llarg termini un desplegament complet fins l’any 2030.

El passat 10 de gener ja es va constituir el Comitè Assessor format per entitats reconegudes, experts i observadors, encarregat d’assessorar en l’elaboració, implementació i avaluació de l’Estratègia i traslladar-ho al Comitè Interdepartamental.

1  

Imatges

La reunió del Comitè Interdepartamental.

La reunió del Comitè Interdepartamental. 174949

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia