President

El president Aragonès amb el comissari europeu

Aragonès tanca el viatge a Brussel·les abordant l'oficialitat del català i la sequera amb el vicepresident de la Comissió Europea

query_builder   31 gener 2024 19:39

event_note Nota de premsa

Aragonès tanca el viatge a Brussel·les abordant l'oficialitat del català i la sequera amb el vicepresident de la Comissió Europea

  1. El president de la Generalitat i la consellera Serret s’han reunit avui a Brussel·les amb el vicepresident de la Comissió Europea i responsable del Pacte Verd Europeu, Maroš Šefčovič, amb qui han intercanviat impressions sobre l’oficialitat del català a les institucions europees
  2. La consellera Serret ha participat aquesta tarda en el debat sobre les prioritats de la presidència belga del Consell de la Unió Europea. Ha refermat la necessitat de combatre el feixisme i els populismes de cara a les eleccions al Parlament Europeu


El president Aragonès amb el comissari europeu Maroš Šefčovič
El president Aragonès amb el comissari europeu Maroš Šefčovič (foto: Arnau Carbonell)
{"name":"2024/01/31/19/23/53c20d0c-817c-454b-8d58-c5a71737dd73.jpeg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":101600}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, i la consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, han mantingut avui una reunió amb el vicepresident de la Comissió Europea i responsable del Pacte Verd Europeu, Relacions Interinstitucionals i Prospectiva, Maroš Šefčovič, per intercanviar impressions sobre l’oficialitat del català a les institucions europees.

Aragonès i Serret han reiterat que el Govern es posa a la plena disposició de la Comissió Europea, que està elaborant informes sobre els costos econòmics, per aportar informació sobre qualsevol aspecte que faci falta.

Amb el comissari Šefčovič, han abordat la sequera que pateix Catalunya i les contribucions del país als objectius del Pacte Verd Europeu, amb l’aposta per l’hidrogen verd per descarbonitzar l’economia catalana, l’aprovació dels impostos que graven les emissions de vehicles i les emissions dels grans vaixells contaminats, o el desplegament d’infraestructures per assolir una mobilitat més sostenible.

El Pacte Verd Europeu pretén millorar el benestar de les persones mitjançant un full de ruta que té per objectiu que Europa sigui climàticament neutra d’aquí al 2050.

Intervenció de la consellera Serret al Parlament Europeu

La consellera Serret al Parlament Europeu
La consellera Serret al Parlament Europeu
{"name":"2024/01/31/19/38/9df2c46a-f6d9-455c-8d36-23abf392eb7b.jpg","author":"Comitè de les Regions","type":"0","location":"0","weight":121923}

La consellera Serret també ha intervingut aquesta tarda en el debat sobre les prioritats de la presidència belga del Consell de la Unió Europea, que ha tingut lloc en el marc de la sessió plenària del Comitè Europeu de les Regions al Parlament Europeu. Es tracta d’un dels sis plens que organitza anualment el Comitè perquè els seus membres expressin l’opinió sobre la legislació de la Unió Europea que pot tenir impacte a escala regional i municipal.

En la seva intervenció, Serret ha destacat que Catalunya serà al costat de la presidència belga per fer avançar les grans prioritats del projecte europeu. “Hi som per enfortir la integració i la cohesió europea de la mà dels principis democràtics i fundacionals de la Unió Europea”, ha dit Serret. En aquesta línia, ha subratllat la importància de combatre el feixisme i els populismes de cara a les eleccions del Parlament Europeu, que tindran lloc el pròxim mes de juny.

La titular d’Exteriors també ha incidit en la defensa de l’oficialitat del català a les institucions europees, que és una prioritat de l’executiu català: “Hi serem per garantir els drets de milions de ciutadans europeus i perquè el català sigui reconegut com a llengua oficial a Europa”.

La consellera ha recordat el compromís de la Generalitat de Catalunya amb la protecció dels principis democràtics per contribuir a un món més just: “Hi som per defensar els ciutadans europeus que a l’estat espanyol encara pateixen presó, exili, persecució judicial i econòmica, inhabilitacions i espionatge polític i jutges que retorcen el dret”.

Catalunya també serà al costat de la presidència belga del Consell de la Unió Europea per “promoure més política, més democràcia, més benestar i més drets humans. Sobretot a la vista de les pròximes eleccions europees”, ha conclòs Serret.

Fins a 14 trobades amb 10 membres de la Comissió Europea en menys de 2 anys

Amb aquest viatge, l’executiu català haurà fet en menys de dos anys fins a 14 trobades amb 10 membres de la Comissió Europea. En concret, és la desena vegada en un any i dos mesos que el Govern viatja a Brussel·les per intensificar les relacions amb la Unió Europea a tots els nivells.

El president Aragonès i la consellera Serret van mantenir ahir dues reunions d’alt nivell amb la Comissió Europea a Brussel·les per reforçar la col·laboració amb l’executiu de la Unió Europea. En concret, es van reunir amb la vicepresidenta de la Comissió Europea i responsable de Democràcia i Demografia, Dubravka Šuica, i la comissària europea de Cohesió i Reformes, Elisa Ferreira, amb qui van abordar alguns dels reptes de la Unió Europea, com l’envelliment de la població o el canvi climàtic.

A més, Aragonès i la consellera d’Economia, Natàlia Mas Guix, també van trobar-se amb el comissari europeu d’economia, Paolo Gentiloni, amb qui van abordar el desplegament eficaç dels fons Next Generation i la implementació de les noves regles fiscals.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia