Interior

Foto

18 edificis del Departament d'Interior participen en la Marató de l'Estalvi Energètic per fomentar un ús eficient de l'energia

query_builder   1 febrer 2024 11:43

event_note Nota de premsa

18 edificis del Departament d'Interior participen en la Marató de l'Estalvi Energètic per fomentar un ús eficient de l'energia


La Marató de l'Estalvi Energètic és una campanya de sensibilització i bones pràctiques en l'ús i el consum de l'energia als edificis i equipaments públics, que té com a objectiu aconseguir estalvi d'energia, i destinar l'estalvi econòmic obtingut a accions contra la pobresa energètica.


Durant tot el mes de febrer es duran a terme accions per reduir la demanda energètica i aconseguir el màxim estalvi energètic i econòmic a cada edifici.


18 edificis del Departament d’Interior participaran durant tot aquest mes de febrer en una nova edició de la Marató per l’Energia, un projecte que vol lluitar contra la pobresa energètica i que organitzava l’Institut Català de l’Energia (ICAEN) per a tota la Generalitat.

Els objectius de la Marató són fomentar l'ús eficient de l'energia als edificis i equipaments així com sensibilitzar l'emergència climàtica. També es vol estalviar en els consums dels diferents subministraments mitjançant la informació de la transició energètica i la sensibilització dels nous escenaris. També té la finalitat de reduir el consum energètic o d'aigua.

El Departament d’Interior ha adaptat el projecte de la Marató de l'Estalvi Energètic sota el nom Programa i Campanya per la lluita contra l'Emergència Energètica i Climàtica, amb el mateix esperit i mateixa metodologia RE-M. Interior havia participat en 4 edicions d’aquesta iniciativa.

La Marató se centra a realitzar accions amb l’objectiu de reduir el consum energètic en un 10% durant el mes de febrer respecte a la resta de mesos de l'any.

L'any passat, la iniciativa es va traduir en resultats significatius als edificis on es van implementar accions. En concret, un estalvi d'energia en gas natural de fins al 80% al parc de Bombers de Calaf, un 70% al de Valls i un 22% al Complex Central dels Mossos d'Esquadra i a la comissaria de Granollers. Pel que fa a l'electricitat, l'estalvi va ser del 60% als parcs de Bombers de Sant Feliu de Llobregat i Sant Celoni.

D’entre els edificis hi figuren la seu central del Departament d’Interior; l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya; el complex central d’Egara de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra; les comissaries de Mossos de Granollers, Ciutat Vella i Sants; les àrees bàsiques dels Agents Rurals de Gandesa o Tremp; i els parcs de bombers de Calaf, Rubí, Mollet, Girona, Figueres, Cornellà, Sant Feliu de Llobregat, el Vendrell i Valls.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia