Salut

El CAP Turó de Nou Barris tornarà a tenir punt d'atenció pediàtrica

query_builder   1 febrer 2024 15:03

event_note Nota de premsa

El CAP Turó de Nou Barris tornarà a tenir punt d'atenció pediàtrica

  1. El 12 de febrer es recuperarà el servei amb l’assistència diària d’una infermera
  2. El Departament de Salut i el districte de Nou Barris han acordat mantenir un servei estable d'atenció pediàtrica al CAP del Turó de la Peira per reforçar l'atenció

El Centre d’Atenció Primària (CAP) Turó tornarà a tenir servei d’infermeria pediàtrica, gràcies a l’assistència d’una infermera pediàtrica que atendrà tots els dies de la setmana en torn de matí o torn de tarda, en funció de la demanda. Es tractarà d’un servei perfectament vinculat a l’Equip Territorial d’Atenció Pediàtrica de Rio de Janeiro per tal de garantir el millor seguiment de cada visita. L’acord, en el qual han treballat de manera contínua el Departament de Salut i el mateix districte de Nou Barris, vol donar resposta a la particularitat d’aquesta zona de Barcelona, i és que des de l’any 2020 la població de referència del CAP Turó s’havia de desplaçar fins al CAP Rio de Janeiro per rebre atenció pediàtrica, un recorregut complicat de fer amb població infantil.

En aquest sentit, a partir del 12 de febrer es desplaçarà una infermera pediàtrica que forma part de l’ETAP Rio de Janeiro fins al CAP Turó, amb la intenció d’afavorir una atenció sanitària de màxima qualitat i proximitat a la població pediàtrica corresponents a les famílies residents als barris del Turó de la Peira i de Vilapicina i la Torre Llobeta.

Aquest acord contribuirà a millorar la percepció de benestar de la població pediàtrica, i dona resposta a les constants reivindicacions veïnals que es queixaven de la dificultat que suposa el desplaçament entre els dos CAP.

En concret, aquesta infermera farà visites sobretot relacionades amb la promoció i la prevenció de la salut, com per exemple són les revisions autònomes, les vacunacions o l’atenció de dubtes sobre alimentació i visites de seguiment d’infermeria. A més a més, s’oferiran activitats comunitàries dins de la cartera de serveis com poden ser consultes de lactància, cursos de preparació al part o bé revisions i visites odontològiques infantils, entre d’altres.

Sistema de salut
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia