1. Anna Simó: “Us vull demanar que amb la vostra feina i el vostre compromís arribeu a les famílies del Penedès, Garraf i Anoia. Que sàpiguen que ens tenen a la seva disposició per actuar en totes aquelles qüestions que puguem millorar en l’educació dels seus fills i filles”


  1. Posteriorment, ha visitat l’Institut Baix Penedès, l’Institut Escola Àngel de Tobies del Vendrell i l’Escola la Muntanyeta de Bellvei


Fotografia serveis territorials{"name":"2024/02/02/12/25/932bd138-e2e6-4045-9fe7-e37e76b8fbd8.jpeg","author":"Departament d'Educació","type":"0","location":"0","weight":139757}


La consellera d’Educació, Anna Simó Castelló, ha inaugurat avui la nova seu dels Serveis Territorials d’Educació al Penedès. Ho ha fet acompanyada de l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, del delegat del Govern de la Generalitat al Penedès, David Alquézar, i de la directora territorial d'Educació, Pilar Rodríguez.


La consellera ha fet un recorregut per les instal·lacions dels Serveis Territorials i ha saludat el personal. Simó s’ha adreçat als treballadors, a qui ha demanat que “amb la vostra feina i el vostre compromís arribeu a les famílies del Penedès, Garraf i Anoia. Que sàpiguen que ens tenen a la seva disposició per actuar en totes aquelles qüestions que puguem millorar en l’educació dels seus fills i filles. I també doneu tot el suport que necessiten els centres i els professionals de l’educació per fer bé la seva feina”.


Els Serveis Territorials d’Educació al Penedès va ser un dels primers serveis de la Generalitat en desplegar-se al territori, amb la voluntat de proximitat a la ciutadania en la gestió de l’educació d’infants i joves. “Som un departament que és present a gairebé cada poble del nostre país, a través d'una escola, i això fa que necessitem els nostres professionals de suport als centres tan a prop com sigui possible”, ha destacat Anna Simó.


Els Serveis Territorials donen cobertura a un total de 72 municipis de les comarques de l’Alt i el Baix Penedès, el Garraf i l’Anoia. Actualment, hi treballen 62 persones i en les properes setmanes s’ampliarà la plantilla fins a arribar als 70 treballadors. A les quatre comarques estudien un total de 77.212 alumnes –dels quals 62.682, ho fan en centres públics– en 359 centres educatius –297 centres públics i 62 de titularitat privada.


Posteriorment, la consellera ha visitat l’Institut Baix Penedès del Vendrell, on ha mantingut una trobada amb les direccions dels diferents centres educatius del Baix Penedès. En acabar, Simó s’ha traslladat a l’Institut Escola Àngel de Tobies del mateix municipi, on s’ha reunit amb l’equip directiu i ha visitat les instal·lacions del centre. Finalment, la titular d’Educació s’ha desplaçat fins a Bellvei per visitar l’Escola la Muntanyeta, conjuntament amb l’alcalde, Valentín González.



2 de febrer de 2024