Igualtat i Feminismes

Tània Verge Mestre

La consellera Verge participarà en una conferència ministerial sobre integració i polítiques antiracistes a Flandes

query_builder   7 febrer 2024 10:24

event_note Nota de premsa

La consellera Verge participarà en una conferència ministerial sobre integració i polítiques antiracistes a Flandes

  1. La consellera d’Igualtat i Feminismes es reunirà amb ministres i alts càrrecs d’estats i regions d’Europa
  2. Verge intervindrà en un fòrum obert al públic amb els seus homòlegs de territoris com Noruega, Portugal, Alemanya o el País Basc
Tània Verge Mestre{"name":"2024/02/07/10/23/a02cb2bc-6abb-460d-95e2-fad36fbb105a.jpg","author":"Nadir","type":"0","location":"0","weight":54589}


La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, participarà en l'esdeveniment "High-Level Policy Forum and Ministerial Conference: The Integration of Newcomers by EU Member States” (Fòrum de Polítiques d’Alt Nivell i Conferència Ministerial: La integració dels nouvinguts per part d’estats membres de la Unió Europea), que tindrà lloc els dies 8 i 9 de febrer a la ciutat belga de Mechelen. Aquestes jornades les organitza la regió de Flandes en motiu de la presidència belga del Consell Europeu. Verge hi parlarà sobre les polítiques pioneres del govern en l’àmbit de l’antiracisme per garantir la integració de les persones migrades a Catalunya

Dijous, dia 8 de febrer, Verge intervindrà en un fòrum (High-Level Policy Forum) anomenat “Role of host societies in integration” (El paper de les societats hostes en la integració) juntament amb ministres i secretaris d’estat de Noruega, Portugal, Alemanya, Estònia, el País Basc i Gal·les. L’acte estarà obert al públic registrat, entre els quals es preveu que hi hagi ministres i caps de delegacions, politòlegs i altres experts.

El divendres 9, la consellera participarà en una conferència ministerial a porta tancada, exclusiva per a ministres i caps de delegació d’estats, regions i organitzacions internacionals que tenen competències en matèria d’integració. La sessió es titula “Multilevel governance: role of different governmental levels in integration policies for newcomers” (Governança multinivell: el rol de diferents nivells governamentals en les polítiques d’integració per a nouvinguts). Entre els altres participants hi haurà Gwendolyn Rutten, ministre d'Afers Interns, Governança, Integració Cívica i Igualtat d'Oportunitats del Govern de Flandes; Antje Grotheer, representant de la CIVEX (Comissió per a la Ciutadania, Governança, i Afers Institucionals i Exteriors) del Comitè Europeu de les Regions; Karoline de la Hoz Zeitler, directora de l'Observatori Espanyol del Racisme i la Xenofòbia (OBERAXE); Ruben van Genderen, cap d'Integració del Ministeri d'Afers Socials i Treball als Països Baixos; André Sobczak, secretari general d'Eurocities; i Christian Spahr, secretari general de l'Assemblea de Regions Europees.

A més, la consellera Verge farà tres reunions bilaterals amb representants de la Direcció General de la Comissió Europea sobre Treball, Afers Socials i Inclusió; de la Comissió de Ciutadania, Governança y Asuntos Institucionales y Exteriores (CIVEX) del Comitè de les Regions; i de l’OCDE.

L’acte és una mostra més de la participació activa del Govern en les institucions europees. El Govern ha recuperat la interlocució al més alt nivell amb la Unió Europea, com demostren les últimes reunions del president amb la Comissió Europea, a Brussel·les. A més, fa dues setmanes, l'ambaixador de Bèlgica a Espanya va ser convidat al Palau de la Generalitat per exposar les prioritats de la presidència belga a membres, alts càrrecs i personal del govern català. Entre els temes que hi ha sobre la taula en aquest contacte permanent amb la presidència belga, hi ha l'oficialitat del català a les institucions europees.

D’altra banda, les relacions bilaterals amb Flandes es van institucionalitzar en un Acord de Cooperació l’any 2008, del qual deriven els Plans de Treball de caràcter bianual. Ara mateix hi ha en marxa la cinquena edició del Pla de Treball que cobreix el període 2022-2024.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia