Bombers

Els Bombers accedint al bloc de pisos.

Els Bombers de la Generalitat continuen fent les tasques de desenrunament i recerca a l'edifici esfondrat de Badalona (Barcelonès)

query_builder   7 febrer 2024 14:18

event_note Nota de premsa

Els Bombers de la Generalitat continuen fent les tasques de desenrunament i recerca a l'edifici esfondrat de Badalona (Barcelonès)


  1. Un cop finalitzi el servei, es preveu que els Bombers puguin acompanyar als veïns del bloc número 9 a recollir les seves pertinences.

Els Bombers de la Generalitat continuen treballant en l’ensorrament d’un edifici del carrer Canigó de Badalona (Barcelonès) per descartar que pugui haver-hi altres persones sota les runes. Un cop finalitzin les tasques de desenrunament, es preveu que els Bombers acompanyin als inquilins a recollir les seves pertinences personals dins els habitatges.

L’avís del sinistre es va rebre ahir a les 10.35 hores i s’informava de l’ensorrament del forjat del bloc. Immediatament, els Bombers de la Generalitat van activar-se amb el cap i el sotscap de coordinació territorial, el Grup d’Estructures Col·lapsades (GREC), el Grup Caní de Recerca (GRCR), el Grup d’Actuacions Especials (GRAE), tres dotacions del Grup Operatiu de Suport (GROS), entre elles una unitat sanitaritzada amb infermer del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), i diversos vehicles del parc de Badalona i Mataró.

En arribar a la zona, van confirmar la informació i després d’evacuar els veïns dels blocs número 7 i 11, van assegurar l’espai per començar a treballar amb seguretat. Efectius del GRAE van despenjar-se des de l’autoescala per fer caure els elements inestables i des de l’interior es va assegurar un accés segur pels operatius.

El GRCR va fer diverses entrades a la zona enrunada i els gossos van anar marcant el rastre per facilitar els punts de recerca i desenrunament on podia haver-hi les tres persones que romanien il·localitzables i presumptament podien estar colgades sota la runa.

Després de treballar desenrunant, a les 01.45 hores de la matinada han localitzat un primer cos sense vida. Posteriorment, a les 06.30 hores han trobat una segona víctima sota les runes i, a les 07.00 h, una tercera persona. Cap d’elles encara està identificada.

Els efectius van notificar la troballa dels cossos als Mossos d’Esquadra, que van activar la comitiva judicial a través de la Unitat d’Investigació desplaçada al lloc dels fets i van procedir amb les tasques pericials per retirar els cossos i procedir amb la seva identificació.

En el dispositiu, els Bombers treballen conjuntament amb efectius de la Policia Local de Badalona, Mossos d’Esquadra, entre elles de Seguretat Ciutadana, de Policia Científica i de la Unitat d’Investigació, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) amb una unitat de comandament, 6 unitats terrestres, un equip conjunt amb Bombers de la Generalitat i dos equips de psicòlegs, 3 tècnics de l’Operativa territorial de Protecció Civil per fer seguiment de l’emergència conjuntament amb l’Ajuntament de Badalona, Creu Roja i personal del CUESB (Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona) per atendre els desallotjats.

Protecció civil de la Generalitat manté en prealerta el pla d’emergències PROCICAT per l’ensorrament.

Cerdanyola del Vallès, 7 de febrer de 2024

14.20 hores

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia