Territori

Rodalies de Catalunya inicia el servei comercial de la nova línia RL3 de rodalia de Lleida a partir de demà, 8 de febrer

query_builder   7 febrer 2024 20:03

event_note Nota de premsa

Rodalies de Catalunya inicia el servei comercial de la nova línia RL3 de rodalia de Lleida a partir de demà, 8 de febrer

  1. La nova oferta incorpora, de dilluns a divendres, vuit nous serveis, quatre per sentit entre Lleida i Cervera
  2. Els trens que circularan a la nova línia seran de la S447, garantint-ne l’accessibilitat
  3. Els viatgers de l’RL3 podran gaudir del bitllet combinat AVE-Llarga Distància+rodalia

A partir de demà, dijous 8 de febrer, Rodalies de Catalunya iniciarà el servei comercial de la nova línia RL3, Lleida – Cervera, de rodalia de Lleida. L’RL3 efectuarà parada a Lleida-Pirineus, Bell-lloc d’Urgell, Mollerussa, Golmés, Castellnou de Seana, Bellpuig, Anglesola, Tàrrega i Cervera de Segarra.

De dilluns a divendres, la nova oferta incorpora vuit nous serveis diaris, quatre per sentit entre Lleida i Cervera. D’aquesta manera, la nova línia RL3 disposarà de set freqüències per sentit, a les que s’hi han de sumar tres trens de la línia R12 que enllaça el Segrià amb Manresa i Barcelona, per fer un total de 10 serveis per sentit entre Lleida i Cervera.

Per posar en marxa aquesta nova línia, el Departament de Territori i Renfe han treballat de forma conjunta per millorar el servei de transport ferroviari a l’àmbit de Lleida i les seves rodalies. Aquesta primera fase serà una realitat demà mateix, i es continua treballant i planificant noves actuacions en el servei de la rodalia de Lleida.

Des de Renfe, s’han planificat tots els recursos necessaris per prestar el nou servei previst a la línia RL3. Entre aquests, destaquen nou personal de conducció, d’intervenció i d’informació, aquests últims s’ubicaran a les estacions de Lleida, Tàrrega i Cervera; i trens de la sèrie 447 que permetran garantir l’accessibilitat del servei.

A més, d’acord amb el titular del servei s’han dissenyat els nous horaris per millorar la connexió i la mobilitat dels ciutadans que viuen al voltant de les estacions per on circula la nova RL3.

Aquesta línia quedarà identificada al mapa de Rodalies amb un nou color que permetrà diferenciar-la de la resta de serveis.

Finalment, les persones usuàries de la nova RL3 podran desplaçar-se de forma gratuïta fins a l’estació Lleida-Pirineus, o des d’aquesta fins a la seva estació en aquesta nova línia, si han d’utilitzar els serveis AVE i Llarga Distància de Renfe a la capital lleidatana, gràcies al títol combinat AVE-Llarga Distància+rodalia. Aquest bitllet fomenta la intermodalitat entre serveis ferroviaris evitant la circulació de vehicles privats amb el conseqüent estalvi en emissions perjudicials per al medi ambient. https://rodalies.gencat.cat/ca/nou-bitllets-combinats/combinadocercanias-ave-larga-distancia-rodalia/index.html


3  

Imatges

Taula 1

Taula 1 120373

Taula 2

Taula 2 123028

Imatge RL3

Imatge RL3 97859

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia