Servei Català de Trànsit

Ramon Lamiel

Presentació d'"INVICTES" a Girona, un programa destinat a facilitar la inclusió social de les víctimes de trànsit

query_builder   8 febrer 2024 11:53

event_note Nota de premsa

Presentació d'"INVICTES" a Girona, un programa destinat a facilitar la inclusió social de les víctimes de trànsit

  1. La Fundació MIFAS gestiona a Girona el programa del Servei Català de Trànsit

Aquest dijous, 8 de febrer, s’ha presentat a la seu de la Fundació MIFAS a Girona el programa “INVICTES”, el servei d’inclusió de les víctimes de trànsit ferides greus en el seu entorn social.

La Fundació MIFAS està portant a terme a Girona la gestió d’aquest programa del Servei Català de Trànsit destinat a facilitar la inclusió de les víctimes de trànsit ferides greus en el seu entorn social. L’objectiu del programa, que des que es va posar en marxa ha atès una setanta de persones a Catalunya, 15 de les quals a Girona, és oferir a les víctimes de trànsit ferides greus amb seqüeles per a tota la vida serveis de suport i d'orientació que n’afavoreixin l’autonomia personal i la vida independent.

En aquest sentit, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha dit a la presentació que “és un projecte de comunitat que neix de l'expertesa i l'experiència i pretén ser un servei de qualitat amb vocació de créixer. L'objectiu és acompanyar la víctima de trànsit perquè sigui el més autònoma i independent possible després de l'accident”.

El treball desenvolupat en el marc del programa se centra en 8 àmbits: les accions d’informació i orientació (sobre tràmits vinculats a la situació de discapacitat o dependència, prestacions i recursos existents, assessorament financer); l’elaboració de diagnòstics d’accessibilitat (bàsicament a l’habitatge de la persona afectada); els grups de suport i ajuda mútua (per a la recuperació emocional, de l'autonomia personal, de les relacions afectives i sexuals); l’assessorament sobre mobilitat (transport públic accessible i vehicles de mobilitat personal, aprenentatge de les ajudes a la conducció i l'ús de les adaptacions); l’acompanyament a les persones cuidadores; les activitats d’oci, cultura i esports; l’orientació i inserció laboral; i la participació en la vida social i associativa i en campanyes de conscienciació.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia