Interior

Foto

632 dones inscrites a la darrera convocatòria d'accés al cos de Bombers de la Generalitat

query_builder   8 febrer 2024 13:20

event_note Nota de premsa

632 dones inscrites a la darrera convocatòria d'accés al cos de Bombers de la Generalitat

  1. Aquest dilluns ha finalitzat el termini d’inscripció de la convocatòria on s’han presentat 3.231 instàncies, amb un 19,5% d’aspirants dones
  2. En cinc anys, pràcticament s'ha triplicat el nombre de dones que volen accedir al cos

Enguany s’ha tornat a assolir una xifra gairebé de rècord en el nombre de dones inscrites a la convocatòria de 300 places per accedir al cos de Bombers de la Generalitat en la categoria de Bomber/a de 1a de l’escala tècnica. Ahir va finalitzar el període d’inscripció a la convocatòria amb un total de 3.231 inscrits, 632 dels quals són dones, la segona xifra més alta registrada en tota la història només per sota de les 642 que es van obtenir en la convocatòria de l’any passat.

Aquesta xifra suposa que en cinc anys gairebé s’ha triplicat el nombre de dones aspirants al cos de Bombers. En la convocatòria de l’any 2019 se n’hi van presentar 231, una xifra que va augmentar lleugerament l’any següent fins a les 301 dones inscrites.

El salt més notable s’ha produït en l’actual legislatura, coincidint amb l’impuls de diverses mesures per a la feminització del cos de Bombers de la Generalitat i l’aplicació de la reserva de places per a dones del 40% en totes les convocatòries d’accés als cossos de seguretat i emergències. Així, en la convocatòria de la tardor del 2021, un total de 422 dones van inscriure’s per optar a una de les 250 places disponibles, una xifra que es va incrementar substancialment fins a les 642 dones de la convocatòria de gener del 2023.

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena i Garcia, ha valorat “l’interès cada cop major en ser bombera, la qual cosa evidencia que cada vegada s’estan trencant més estereotips”. Elena ha valorat “molt positivament” les xifres, i considera que “consoliden l’aposta del Departament per a un cos de Bombers de la Generalitat que sigui un reflex cada cop més gran de la nostra societat”.

Per aquesta nova convocatòria el Departament d’Interior va posar en marxa el mes de gener la campanya “Necessitem Bomberes com tu”, amb l’objectiu de fomentar la paritat i comptar amb un cos que representi la societat a la qual serveix. A partir d’ara els i les aspirants a les 300 places de Bomber/a hauran de superar les diverses fases del procés de selecció (oposició, concurs, formació i pràctiques).

1  

Imatges

Foto

Foto 346060

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia