1. La sessió ha comptat amb la participació de representants d’entitats i actors implicats en la gestió de l'aigua.
  2. La delegada del Govern ha agraït la participació i ha destacat la importància d’aquestes sessions per “poder traslladar la realitat territorial de la vegueria de Girona, dialogar amb tots els sectors i definir les prioritats a l’hora de millorar la gestió i l’eficiència de l’aigua a les comarques gironines amb visió de futur”.
Segona sessió de la Comissió territorial de Girona de la Taula Nacional de l’Aigua{"name":"2024/02/08/17/26/09854329-749f-4c6a-9146-5ec0dddea5dd.jpg","author":"DTG","type":"0","location":"0","weight":2795026}

La Comissió territorial de Girona de la Taula Nacional de l’Aigua s’ha reunit aquest matí a la seu de la Generalitat de Catalunya a Girona. La trobada ha comptat amb la participació d’usuaris i actors dels sectors implicats en la gestió de l’aigua, i de la delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral, i la directora dels Serveis Territorials d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Elisabet Sànchez.

Aquesta ha estat la segona jornada de treball de la Comissió territorial de Girona de la Taula Nacional de l’Aigua. Durant la sessió s’han recollit propostes concretes que seran traslladades a la comissió de seguiment de la Taula Nacional de l’Aigua. Està previst que en la tercera sessió hi pugui haver un retorn de totes les aportacions que s’estan fent arreu de Catalunya per establir les pautes d’estalvi i millores de l’eficiència dels usos de l’aigua per aconseguir un país més resilient davant la falta de recursos hídrics.

La delegada del Govern ha agraït als assistents la seva participació per definir mesures concretes i ha destacat que la seva visió i experiència és molt important per “poder traslladar la realitat territorial de la vegueria de Girona, dialogar amb tots els sectors i definir les prioritats a l’hora de millorar la gestió i l’eficiència de l’aigua a les comarques gironines amb visió de futur”.

Cañigueral també s’ha emplaçat en continuar les interlocucions amb els diferents sectors “conscients de la dificultat extraordinària que suposa fer front a la sequera que estem patint i per donar resposta a les especificitats de la vegueria de Girona”.


Taula Nacional de l’Aigua

El Govern ha creat la Taula Nacional de l’Aigua, un espai de diàleg i concertació sobre les polítiques de l’aigua, en què hi són representats els diferents usos i agents implicats i que ha de marcar el full de ruta per determinar la nova política de l’aigua a Catalunya per evitar conflictes en el futur, tenint en compte la situació actual i les previsions del Canvi Climàtic.

Els objectius de la Taula es focalitzaran en l’anàlisi de les dades i les possibles alternatives per avançar en la millora de l’estat dels ecosistemes hídrics, els cabals ambientals i la biodiversitat, garantir l’aigua per als diferents usos, i reduir el dèficit hídric i millorar la resiliència del país davant l’impacte del canvi climàtic.

1  

Imatges

Segona sessió de la Comissió territorial de Girona de la Taula Nacional de l¿Aigua

Segona sessió de la Comissió territorial de Girona de la Taula Nacional de l¿Aigua 2795026