1. El cap de l'Executiu ha encapçalat al Palau Robert la inauguració de l’exposició que marca l’inici dels actes del 50è aniversari d'Unió de Pagesos
  2. Aragonès ha reiterat el suport del Govern a la pagesia: "Som i serem al vostre costat”

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, acompanyat de la consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, i del conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort, ha inaugurat l’exposició Visca la terra! 50 anys d’Unió de Pagesos, al Palau Robert, des d’on ha volgut transmetre el suport del Govern al món de la pagesia catalana, “som i serem al vostre costat”, ha afirmat.

Inauguració de l’exposició Visca la terra! 50 anys d’Unió de Pagesos,
Inauguració de l’exposició Visca la terra! 50 anys d’Unió de Pagesos (fotografia: Jordi Bedmar)
{"name":"2024/02/08/21/29/9f374618-5a1b-4ff4-8f94-5d54e4daa06a.jpeg","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":"155556"}

Aragonès ha fet referència a la trobada que va celebrar ahir amb els representats de les principals agrupacions agràries que es van mobilitzat fins a Barcelona: “una mobilització sense precedents que no només comprenem, sinó que també volem comprometre'ns per arribar a solucions”.

El cap de l’Executiu, ha volgut reiterar el recolzament del Govern al sector que, segons ha dit, “afronta una conjuntura plena de reptes i d'exigències”. Així mateix, ha estès la mà per “facilitar la relació necessària entre la pagesia i l'administració” i ha remarcat que aquesta relació ha d’estar “basada en la col·laboració i no tant en la supervisió”. Així, ha recordat els compromisos als quals s’ha arribat, com per exemple els “tràmits que s’agilitzaran amb els portals únics”, entre d’altres mesures que es duran a terme per facilitar les gestions burocràtiques.

En aquest sentit, Aragonès ha afirmat que és fonamental “el foment del producte de proximitat i els mercats de proximitat”, ha reiterat que cal el “compliment íntegre de la llei de la cadena alimentaria, que es reformi, que es millori” i ha assegurat que aquesta tema l’ha tractat amb el president del govern espanyol.

Pere Aragonès ha destacat la importància del sector primari com a motor d’economia sostenible pel futur de Catalunya ja que, segons ha manifestat, “sense pagesia no hi ha alimentació de proximitat” i, alhora, com a llavor d'identitat, tot afirmant que, “el nostre país no s'entendria sense la lluita de generacions i de generacions de pagesos i pageses”.

El cap de l’Executiu ha reiterat el suport del Govern al món de la pagesia catalana i el compromís de la seva defensa davant les institucions estatals i europees: “Som i serem també en les reivindicacions davant de l'Estat, amb la modificació de la llei de la cadena alimentària, però també davant de la Unió Europea”.

El president Aragonès ha volgut felicitar Unió de Pagesos pels "50 anys de lluita i també de compromís amb el país" i ha matisat que “aquests 50 anys no ens han de portar a mirar només el passat, sinó que ens han d'estimular a seguir treballant per al futur"

Visca la terra! 50 anys d’Unió de Pagesos commemora l’aniversari de la fundació del sindicat amb un repàs del debat sobre el camp que el sindicat agrari ha plantejat al llarg de la seva trajectòria i ho fa amb una proposta expositiva trencadora que busca la implicació del visitant, per simbolitzar la necessitat d’un compromís de la ciutadania amb la pagesia. L’exposició romandrà oberta al públic fins al 31 de març al passadís d’entrada del Palau Robert de Barcelona.

A l’acte també han intervingut el secretari de Mitjans de Comunicació i Difusió, Marc Bataller i el coordinador nacional d’Unió de Pagesos, Joan Caball.

2  

Imatges

Inauguració de l¿exposició "Visca la terra! 50 anys d¿Unió de Pagesos", al Palau Robert.

Inauguració de l¿exposició "Visca la terra! 50 anys d¿Unió de Pagesos", al Palau Robert. 77608

Inauguració de l¿exposició "Visca la terra! 50 anys d¿Unió de Pagesos", al Palau Robert.

Inauguració de l¿exposició "Visca la terra! 50 anys d¿Unió de Pagesos", al Palau Robert. 155556