Interior

Conseller Elena: "Avui, el cos de Bombers de la Generalitat és una referència en molts països"

query_builder   9 febrer 2024 14:12

event_note Nota de premsa

Conseller Elena: "Avui, el cos de Bombers de la Generalitat és una referència en molts països"

Aquest matí s’ha fet a l’Ajuntament de Girona la lectura del pregó amb què s’inaugura oficialment el 180è aniversari dels Bombers de la ciutat

 {"name":"2024/02/09/14/10/67ff2dfa-a4f2-4b73-acb1-62dc471c8496.jpeg","author":"Interior","type":"0","location":"0","weight":139703}

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, acompanyat de la secretària general d’interior, Tamara Garcia, del director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, Joan Delort, i del cap de cos de Bombers, David Borrell, ha presidit aquest matí la lectura del pregó amb què s’ha inaugurat la commemoració dels 180 anys dels Bombers de la ciutat de Girona.

L’acte s’ha fet a la Sala de Plens de l’Ajuntament i ha comptat amb la presència de l’alcalde, Lluc Salellas; i el president de la Diputació, Miquel Noguer. El pregó l’ha fet Joan Vidal Gayolà, que, com a president de la Diputació, va gestionar la cessió del servei de Bombers des de l’Ajuntament i, uns mesos després, ja el 1980, com a conseller de Governació de la Generalitat recuperada, va negociar el traspàs de competències en prevenció extinció d’incendis i salvaments al Govern català.

En el transcurs de la seva intervenció, el conseller Elena ha valorat el significat d’aquests actes “perquè són un reconeixement a les persones que ha estat al peu del canó durant anys”. “Avui dia, el cos de Bombers de la Generalitat és referent en molts països”, ha afegit.

Elena, que ha destacat la importància de tenir un bon sistema de seguretat i emergències, ha afirmat que “el país té la sort de tenir uns servidors públics que creuen en el servei públic i que tenen una competència, eficàcia i expertesa extraordinària”. En aquest sentit, Elena ha recordat també “les lluites obreres i sindicals per adquirir drets de tota mena i que han permès que el cos sigui aquí”.

El titular d’Interior ha manifestat que “el cos de Bombers ha iniciat una nova etapa i un ressorgiment després d’anys molt difícils i d’un estancament”. En aquest sentit, segons el conseller per mantenir aquesta aposta pel cos de bombers, “és imprescindible posar-hi més recursos, tans humans com mitjans i vehicles”. Segons el pla estratègic, l’objectiu és arribar als 3.200 efectius de bombers i bombers fins a l’any 2025 i aconseguir els 3.600 a final de la dècada. Tanmateix, s’està duent a terme la renovació de tota la flota de vehicles pressupostada ja fins a l’any 2028.

Per la seva banda, el pregoner de l’aniversari, Joan Vidal Gayolà, ha remarcat que “ja als anys 70 hi havia incendis forestals sense control a Girona i no es disposava de recursos per fer-hi front perquè es depenia dels parcs urbans”.

El punt d'inflexió va ser l’incendi de la urbanització Los Pinares a Lloret de Mar el 1979 on van morir 21 persones i va haver-hi una gran commoció”. Es va veure que si no existia el servei s'havia de crear i, aprofitant la presència d'autoritats de l’estat espanyol es van aconseguir dos bombarders a l’aeroport de Girona”. ha explicat.

Durant el seu parlament, l’alcalde de Girona, Lluc Salellas, ha remarcat que "des de l'Ajuntament de Girona no podem fer res més que agrair la tasca incansable dels bombers al llarg d'aquests 180 anys. Si Girona avui és la ciutat que tots coneixem i estimem és gràcies a la gent que l'ha construït, però també gràcies a la gent que l'ha preservat, i els bombers d'això en són protagonistes".

Per la seva banda, el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha manifestat que: “Sota l’empara de les institucions aquí representades, Girona i els municipis que l’envolten han tingut durant 180 anys un cos de Bombers donant servei a la ciutadania”. “Tots els que formeu o heu format part d’aquest parc, i també els de la resta del territori, exhibiu una vocació de servei, responsabilitat i compromís exemplars, i us ho hem d’agrair”.

Xevi Vilardell, bomber de Girona i membre de la Comissió Organitzadora dels actes commemoratius, ha recordat que l’objectiu de la celebració, que s’allargarà fins a desembre, és “recuperar la memòria històrica del nostre cos i, per tant, de la nostra ciutat i de la rodalia i fer més proper, obert i conegut el parc de Bombers de Girona i la nostra tasca de servei cap a la ciutadania.”



El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia