Cultura

Foto

El llibre 'Nova Pantalla. El videojoc a Catalunya' es presenta a Terrassa

query_builder   12 febrer 2024 16:00

event_note Nota de premsa

El llibre 'Nova Pantalla. El videojoc a Catalunya' es presenta a Terrassa

  1. El Departament de Cultura ha editat un llibre que pretén recollir, per primera vegada, informació i documentació sobre l’ecosistema català del videojoc
  2. La presentació del llibre serà dimecres 14 de febrer, a les 12:30 hores, al Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia de la UPC
  3. El Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia de la UPC acull fins el 16 de febrer la mostra itinerant ‘Nova Pantalla. El videojoc a Catalunya’

‘Nova Pantalla’ és la primera gran exposició dedicada en la seva totalitat a la trajectòria i el moment actual de la indústria del videojoc a Catalunya. El seu objectiu és apropar a tots els públics el procés de creació que hi ha darrere d’un videojoc, donar a conèixer els perfils professionals que hi participen i celebrar les grans produccions d’èxit internacional fetes pels estudis catalans. La mostra es va inaugurar al Palau Robert de Barcelona el 2022, i fins el 16 de febrer es pot visitar al Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia de la Universitat Politècnica de Catalunya. Els comissaris de l’exposició i autors del llibre són Joan B. Galí, Marc Angrill i Albert Garcia, periodistes especialitzats en videojocs i comunicació cultural.

Per complementar els continguts de l’exposició, el Departament de Cultura ha editat un llibre que pretén recollir, per primera vegada, informació i documentació sobre l’ecosistema català del videojoc en una única publicació. La informació que s’ofereix al catàleg amplia a través d’articles, imatges i gràfics els continguts de la mostra amb l’objectiu de disposar d’un testimoni complert amb visió general de l’estat de la indústria del videojoc a casa nostra i de totes les dimensions que la completen com, per exemple, l’acadèmica o la professional.

La presentació del llibre, prevista pel dimecres 14 de febrer al CITM-UPC (C. Igualtat, 33. Terrassa), comptarà amb la presència de Marisol López, directora general d’Innovació i Cultura Digital del Departament de Cultura i amb Marc Angrill i Albert Garcia, comissaris de la mostra i autors del llibre.

La mostra continua el seu recorregut itinerant aterrant al CITM-UPC de Terrassa durant 15 dies, després d’haver fet diferents parades a Catalunya durant el passat any 2023, on ha estat exposada en ciutats com Girona, Amposta i també al SAGA, el Saló del Gaming, celebrat a l’Hospitalet de Llobregat el passat mes de desembre. Fins ara, 131.000 persones han pogut gaudir de l’exposició.

Després del seu pas per Terrassa, ‘Nova Pantalla. El videojoc a Catalunya’ viatjarà durant el 2024 a diverses demarcacions territorials catalanes. Del 24 d’abril al 24 de maig es podrà visitar a la Sala d’Exposicions de l’Ajuntament de Lleida i tot seguit farà parada a Mataró, La Seu d’Urgell, Reus i Vic. La itinerància de la mostra és una iniciativa de la Direcció General d’Innovació i Cultura Digital del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia