Protecció Civil

fi alerta ventcat

Protecció Civil desactiva l'alerta del pla VENTCAT sense incidències significatives

query_builder   12 febrer 2024 22:20

event_note Nota de premsa

Protecció Civil desactiva l'alerta del pla VENTCAT sense incidències significatives

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat aquest vespre l’alerta del Pla especial d'emergències per risc de vent a Catalunya (VENTCAT), que es va activar diumenge i que s’ha mantingut durant tot el dilluns amb ratxes fortes sobretot a tota la meitat oest del territori.

L’afectació ha estat principalment a partir del migdia d’avui dilluns, amb cops de vent de més de 72km/h a moltes comarques de Tarragona i Ebre, Lleida i Pirineu. Alguns dels cops de vent més destacats han estat, segons l’SMC: 108.7 al Perelló; 102.2 a Mont-roig del Camp; 87.1 a Alguaire; 85.3 a Constantí o 84.6 a Riudecanyes.

El telèfon d’emergències 112 ha rebut en aquest episodi, i fins a les 22 hores, un total de 97 trucades pel fort vent, la majoria de les quals s’han rebut a les comarques de Tarragona.

Els municipis amb més trucades han estat el Baix Camp (54); Tarragonès (10); Barcelonès (7); Alt Camp, Baix Penedès i Segrià (5). El municipi amb més trucades ha estat, amb molta diferència, Reus amb 31 trucades.

Els Bombers de la Generalitat han rebut durant el dia d'avui 64 avisos relacionats amb les fortes ventades sobretot a la Regió d'Emergències de Tarragona (RET) i, en concret, al municipi de Reus on s'han donat una trentena dels avisos.

La regió ha comptat amb el recolzament d'efectius de les regions d'emergències Centre, Metropolitana Sud, Lleida i Terres de l'Ebre ja que també ha calgut fer front a incendis que el vent revifava: a la Selva del Camp, on s'ha incendiat una carpa propera a una fàbrica, i al Vendrell, on un incendi forestal, controlat a les 21.52 h, ha cremat més de 3 hectàrees.

La gran majoria dels avisos han correspost a arbres i branques caigudes i material precipitat a la via pública. Només hi ha hagut constància d'una dona ferida a Mollerussa a causa de l'impacte de la caiguda d'un fanal. El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) l'ha atès a causa de ferides lleus.


1  

Imatges

trucades al tlf 112 per fort vent fins a les 22 hores

trucades al tlf 112 per fort vent fins a les 22 hores 109552

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia