Agents Rurals

Imatge de les jornades a Gurb.

Agents Rurals i Endesa organitzen unes jornades de formació en treballs forestals en línies elèctriques

query_builder   13 febrer 2024 13:48

event_note Nota de premsa

Agents Rurals i Endesa organitzen unes jornades de formació en treballs forestals en línies elèctriques

Més de 200 Agents Rurals, tècnics d’Endesa i treballadors d’empreses especialistes en tala i esporga es formen conjuntament en mesures de seguretat durant els treballs forestals de manteniment en línies elèctriques

Aquesta iniciativa s’emmarca en el conveni de col·laboració signat entre el Departament d’Interior i Endesa, signat el passat mes de juliol amb l’objectiu d’avançar en la coordinació en situacions d’alt risc d’incendi forestal

Jornades d'avui a Gurb.
Jornades d'avui a Gurb.
{"name":"2024/02/13/13/52/e51eef36-afd5-4f04-ae13-8c9279c7b7d6.jpeg","author":"endesa","type":"0","location":"0","weight":143371}

Aquest dimarts s’ha realitzat a Gurb la segona jornada tècnica de formació en treballs forestals en línies elèctriques organitzat pel cos dels Agents Rurals i Endesa. Més de 200 persones, membres dels Agents Rurals, tècnics de la companyia elèctrica i treballadors d’empreses especialitzades en tala i esporga han compartit bones pràctiques, procediments de treball i mesures de seguretat durant els treballs forestals. Molts d’aquestes tasques es realitzen en àmbits geogràfics amb una orografia abrupte. Aquesta jornada, i la que es va realitzar recentment a Lleida, pretenen posar en relleu la importància de la correcta realització d’aquests treballs forestals, la coordinació entre tots els agents implicats i la necessitat de prendre totes les mesures necessàries per tal de garantir-ne la seguretat.

Aquesta iniciativa s’emmarca en el conveni de col·laboració signat entre el Departament d’Interior i Endesa el passat mes de juliol amb l’objectiu d’avançar en la coordinació en situacions d’alt risc d’incendi forestal, en una aposta per ambdues parts de seguir treballant conjuntament en la protecció i preservació del medi natural. Aquest conveni, preveu, entre d’altres, accions formatives, com la que ha tingut lloc avui a Gurb i recentment també a Lleida.

La jornada de formació ha comptat amb la benvinguda de l’alcalde de Gurb, Josep Casassas Jordà, i amb ponències de representants d’Agents Rurals, Endesa, Bombers de la Generalitat i ADF, entre altres. Durant tot el matí, s’ha parlat del pla de tala i esporga de vegetació pel manteniment de les línies elèctriques aèries, de la normativa vigent, del pla alfa, de les causes d'incendis i de les responsabilitats derivades. Les companyies especialitzades en aquestes feines han compartit bones pràctiques i finalment s’ha parlar de la seguretat i la qualitat dels treballs en elscorredors elèctrics. La clausura ha estat a càrrec de la directora general dels Agents Rurals, Elisenda Pérez Esteve, i del director de Distribució d'Endesa a Catalunya, Francesc Alemany.


Conveni de col·laboració

El conveni signat el mes de juliol entre el Departament d’Interior i Endesa té com a objectiu establir les actuacions operatives de col·laboració i coordinació entre el Departament d’Interior, mitjançant la Direcció General dels Agents Rurals, i Endesa en matèria de protecció dels boscos i prevenció d’incendis forestals. Amb una vigència de 4 anys, actualitza el protocol que va signar-se per primera vegada el 2015. Vol fer front a les noves necessitats mediambientals en un context de canvi climàtic que ha fet incrementar els dies en què incrementa el perill d’incendi forestal a Catalunya.

Entre les mesures que preveu el conveni, hi ha mesures preventives com ara la revisió termogràfica dels trams de línia elèctrica de mitja i alta tensió que discorren per les zones boscoses dels “Perímetres de Protecció Prioritària (PPP)” que identifica el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. Així com també la retirada del mecanisme de reconnexió automàtica de les línies de mitja i alta tensió afectades pels nivells 2 i 3 del Pla Alfa per evitar possibles ignicions. També s’estableix especial vigilància i atenció als Perímetres de Protecció Prioritària (PPP) degut a les característiques de la seva massa forestal.

En cas d’incendi actiu, s’estableix que els Agents Rurals oferiran suport al personal tècnic de la companyia per tal que puguin treballar de forma segura en la ràpida reposició del subministrament elèctric. I es defineixen mesures de desconnexió de la xarxa que siguin necessàries per facilitar les feines d’extinció d’un incendi amb seguretat, entre altres.

3  

Imatges

Imatge de les jornades de Gurb, avui..

Imatge de les jornades de Gurb, avui.. 2461493

Intervenció de la directora general d'Agents Rurals, Elisenda Pérez Esteve, a les jornades d'avui a Gurb.

Intervenció de la directora general d'Agents Rurals, Elisenda Pérez Esteve, a les jornades d'avui a Gurb. 143371

Jornades aviu a Gurb.

Jornades aviu a Gurb. 498111

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia