Palau Robert

Els dies 19 de febrer i 11 de març, a les 7 de la tarda, organitzades per Unió de Pagesos

Converses sobre el camp al Palau Robert. Ada Parellada, Peyu i Maria Nicolau, primers protagonistes

query_builder   15 febrer 2024 12:59

event_note Nota de premsa

Els dies 19 de febrer i 11 de març, a les 7 de la tarda, organitzades per Unió de Pagesos

Converses sobre el camp al Palau Robert. Ada Parellada, Peyu i Maria Nicolau, primers protagonistes

Aprofitant la presència de l'exposició “Visca la terra! 50 anys d’Unió de Pagesos” a Barcelona, el sindicat organitza dos col·loquis, que se celebraran a l'Auditori del Palau Robert, per aprofundir en el debat sobre pagesia, alimentació i territori al país.



La primera d’aquestes converses tindrà lloc el 19 de febrer sota el títol "El camp i la cuina: reserva d'indis en una societat urbana i accelerada" i comptarà amb Ada Parellada (cuinera), Peyu (humorista) i Maria Nicolau (cuinera).

La segona conversa "Pagesia, ruralitat i país" tindrà lloc l'11 de març, comptarà amb Joan Girona (enginyer agrònom), Vanesa Freixa (activista a muntanya) i Roser Vernet (activista al Priorat).

L’accés és lliure i gratuït fins completar l’aforament de la sala, però caldrà inscripció prèvia a tramesespalaurobert@gencat.cat per assistir-hi. Ambdues converses seran retransmeses en directe via streaming.

Aquests són els / les protagonistes de la primera conversa:

Ada Parellada, (Granollers,1967) cuinera coneguda per dirigir el restaurant barceloní Semproniana i per la seva presència als mitjans de comunicació en la promoció dels bons hàbits alimentaris i la sobirania alimentària. En els darrers anys s'ha implicat intensament en la lluita contra el malbaratament alimentari. Ha publicat un reguitzell de llibres, entre aquests: La cuina sostenible. Idees, trucs i receptes per no llençar res (Columna, 2018), Receptes al rescat. El teu llibre de cuina respectuosa amb el planeta (La Galera, 2022)

Peyu, (Sant Hipòlit de Voltregà, 1986) humorista, és una de les cares més conegudes del panorama mediàtic català, on s’ha fet famós pel seu humor esmolat i per la seva defensa de la vida als pobles. És un bon coneixedor de les vicissituds de la pagesia, fins i tot de manera empírica, ja que, al costat de la seva parella, el 2021 va impulsar Les Cabres d’En Peyu, un projecte ramader.

https://uniopagesos.cat/la-terra/peyu-intento-reivindicar-el-mon-agrari-defensar-que-hi-ha-gent-molt-preparada-i-que-fer-un-producte-no-es-gens-barat/

Maria Nicolau, (la Garriga, 1982), cuinera que el 2022 va publicar Cuina o barbàrie, i va remoure moltes consciències a partir de dir: o cuinem “per alliberar-nos de la ignorància” o la indústria ens vendrà el menjar. Viu a Vilanova de Sau, on durant un temps va ser cap de cuina del restaurant El Ferrer de Tall. Avui col·labora a diversos programes de la ràdio i la televisió. Fa un any va publicar amb altres autors el llibre “Visca la terra: La guia definitiva per cultivar, cuinar, gaudir i conèixer els productes de Catalunya

https://uniopagesos.cat/la-terra/maria-nicolau-la-cuina-es-el-nostre-matrimoni-amb-el-sector-primari-i-el-tipus-de-vincle-que-hi-establim-decidira-el-seu-futur/


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia