Delegació a les Terres de l'Ebre

Dia Internacional de la Llengua Materna_1.

El Govern reivindica la llengua catalana durant la commemoració del Dia de la Llengua Materna a les Terres de l'Ebre

query_builder   22 febrer 2024 12:49

event_note Nota de premsa

El Govern reivindica la llengua catalana durant la commemoració del Dia de la Llengua Materna a les Terres de l'Ebre


  1. L’acte, a Amposta, ha comptat amb una obra de teatre de la companyia Frec a Frec i una taula rodona


El Govern ha commemorat aquest dimecres el Dia Internacional de la Llengua Materna, amb un acte a Amposta organitzat conjuntament per la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament d’Amposta i la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó i que ha reivindicat l’ús de la llengua catalana.


La companyia de teatre Frec a Frec ha representant l’obra ‘Fes-ho per tu’, un espectacle a mida amb diferents escenes sobre com preservar l’ús de la llengua catalana en diferents àmbits com la feina, l’hospital, els comerços, etc. convidant els assistents a la reflexió sobre el seu ús. A continuació, el catedràtic de Sociolingüística a la Universitat Rovira i Virgili (URV) Miquel Àngel Pradilla, ha moderat una taula rodona amb la creadora de continguts ampostina Cèlia Espanya, el jove de Suara Cooperativa Mehdi Oualiz, la metgessa d’atenció primària Zojaina Rafaela Hernández Rojas i l’empresari Alfred Bonet, responsable d’IMIQ. En els quatre casos, parlar el català ha suposat una eina de progrés laboral i social.


La directora dels Serveis Territorials del Departament de Cultura a les Terres de l’Ebre, Victòria Almuni, ha reivindicat “el dret de tothom a gaudir de la seua llengua materna, independentment que a l’escola es treballi més una llengua o una altra”. “El Dia de la Llengua Materna és un dia especialment celebrat i des del Govern hem considerat destacar en aquesta commemoració la necessitat de reforçar l’ús del català”, ha assegurat Almuni, que ha afegit que “integrar a través de la llengua és imprescindible per ser una comunitat cohesionada”.22 febrer 2024

3  

Imatges

Dia Internacional de la Llengua Materna_1.

Dia Internacional de la Llengua Materna_1. 759604

Dia Internacional de la Llengua Materna_2.

Dia Internacional de la Llengua Materna_2. 631038

Dia Internacional de la Llengua Materna_3.

Dia Internacional de la Llengua Materna_3. 203015

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia