1. Així ho ha explicat la consellera d’Educació, Anna Simó, després d’haver-ho comunicat a la Junta Central de Direccions i als representants sindicals a la Mesa de personal docent
  2. Anna Simó: “És una decisió que prenem de forma excepcional perquè estem immersos en un procés d’avaluació de la jornada escolar que afecta també a l’horari i la distribució del temps escolar i lectiu, i de retruc al conjunt del calendari”
  3. “Començant més tard acabarem també més tard. És a dir, començant el curs un dilluns, l’acabarem un divendres, concretament el 20 de juny. Haver començat abans ens obligava a acabar també abans o a donar més dies de vacances dins el curs per complir amb els dies lectius que marca la LEC”
Fotografia roda de premsa{"name":"2024/02/22/13/14/3246bf98-e9f1-465d-9a84-f462096f7480.jpeg","author":"Departament d'Educació","type":"0","location":"0","weight":158178}


El proper curs escolar 2024-2025 començarà el dilluns 9 de setembre, tal i com ha explicat aquet matí la consellera d’Educació, Anna Simó Castelló. L’anunci de la data s’ha comunicat a primera hora del matí als membres de la Junta Central de Direccions i als representants sindicals a la Mesa sectorial de personal docent, i posteriorment s’ha explicat als mitjans de comunicació.


La titular d’Educació ha remarcat que mantenir l’avançament de l’inici de curs abans de la Diada és una bona mesura que cal mantenir. Així ho ha manifestat reiteradament en les seves trobades amb la comunitat educativa. Abans de prendre la decisió es va obrir un període de consultes per escoltar els representants de les direccions de centres, els sindicats del professorat i el Consell d’Educació de Catalunya on hi ha present famílies, entitats i tota la comunitat educativa. Simó ha explicat que li han expressat la necessitat de poder disposar de 5 dies laborables per preparar el nou curs.


És per això que el proper curs començarà el dia 9 de setembre, “una decisió que prenem de forma excepcional perquè estem immersos en un procés d’avaluació de la jornada escolar que la legislatura vinent podria afectar també a l’horari i la distribució del temps escolar i lectiu, i de retruc al conjunt del calendari”, ha remarcat Simó.


La consellera ha afirmat que “mentre no tinguem l’avaluació, no marcarem un criteri fix i podem flexibilitzar aquest inici cap a la data que té més consens. Després, tots plegats, entomar en la pròxima legislatura una possible reorganització de la jornada escolar i el calendari amb amplis consensos i que necessiten d’un treball transversal, calmat i amb sentit comú sempre en benefici de l’alumnat”.


La titular d’Educació ha afegit que “començant més tard acabarem també més tard. És a dir, començant el curs un dilluns, l’acabarem un divendres, concretament el 20 de juny. Haver començat abans ens obligava a acabar també abans o a donar més dies de vacances dins el curs per complir amb els dies lectius que marca la LEC”.


Anna Simó també ha explicat que avui també ha plantejat a la Mesa de personal docent la necessitat d’arribar a un gran acord amb els sindicats per a la formació: “Creiem que és necessari garantir que el mes de juliol sigui un mes que els docents puguin dedicar a la formació. Una formació, també la que es fa permanent durant el curs, que ha de ser diversa i de qualitat i que el Departament d’Educació vol incrementar de forma exponencial en els propers anys. I ens agradaria fer-ho amb acord dels representants dels treballadors”.



22 de febrer de 2024