Delegació a les Terres de l'Ebre

Primera edició de 'Lo riu ens mou'.

Nova edició de 'Lo riu ens mou' per promoure la navegació pel riu, l'esport, la història i la cultura entre l'alumnat de primària

query_builder   22 febrer 2024 13:36

event_note Nota de premsa

Nova edició de 'Lo riu ens mou' per promoure la navegació pel riu, l'esport, la història i la cultura entre l'alumnat de primària

  1. L’activitat tindrà lloc durant els mesos d’abril i maig i s’oferirà a 1.300 alumnes de sisè de 57 centres


‘Lo riu ens mou’ promourà novament la navegació pel riu Ebre entre l’alumnat de les Terres de l’Ebre. La segona edició del projecte que, a partir d’una activitat al riu amb llaüts, pretén donar a conèixer el tram català de l’Ebre, la història i la cultura de l'entorn i també l'esport del rem i la pràctica esportiva, tindrà lloc durant els mesos d’abril i maig i s’oferirà a 1.300 alumnes de sisè de primària de 57 centres.


Després d’una primera edició el curs passat amb centres de la Ribera d’Ebre i el Baix Ebre nord, enguany l’activitat s’ampliarà també a tota la comarca del Baix Ebre i al Montsià. S’han escollit cinc trams del riu Ebre, des de Flix a Deltebre, triats estratègicament per la seva proximitat i idoneïtat tècnica amb un recorregut d’uns 5 quilòmetres, aprofitant els diferents embarcadors.


Tram 1: Presa de Flix – Club Nàutic Flix

Tram 2: Garcia - Mora la Nova/Mora d’Ebre

Tram 3: Tortosa – Campredó

Tram 4: Campredó – Amposta

Tram 5: Illa Gràcia – Deltebre.



L’alumnat serà traslladat en autobús al punt de sortida i l’activitat s’iniciarà amb l’entrega i breu explicació d’un material didàctic específicament dissenyat i preparat conjuntament entre el CRP (Centre de Recursos Pedagògics) i els tècnics esportius. Dalt de l’embarcació, estaran acompanyats d’un monitor de rem. Durant el recorregut es ressaltarà la diversitat biològica, cultural i històrica i es treballarà l’adaptació a l’equip, la cooperació i el lideratge. En finalitzar l’activitat, i abans de tornar des del punt d’arribada als centres educatius, l’alumnat repassarà el material didàctic.


“Estem molt satisfets de poder ampliar i continuar fent gran aquest projecte i poder apropar novament a aquests 1.300 alumnes el riu des de dins i amb aquest component esportiu tant particular i propi del nostre territori”, explica el representant territorial de l’Esport, Joan Barberà Carceller.


‘Lo riu ens mou’ és un projecte interdepartamental impulsat pels Serveis Territorials dels departaments d’Educació i de Cultura a les Terres de l’Ebre, la Representació territorial de l’Esport en nom d’EsportCat, l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE) i la Federació Catalana de Rem i compta amb el suport de la Delegació del Govern.


En futures edicions, s’incorporaran els centres educatius de les zones de la costa i dels embassaments.








22 febrer 2024


1  

Imatges

Primera edició del projecte 'Lo riu ens mou'.

Primera edició del projecte 'Lo riu ens mou'. 11802215

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia