Recerca i Universitats

iCERCA

Laia Pellejà, nova directora de la Fundació Institució dels Centres de Recerca de Catalunya (iCERCA)

query_builder   24 febrer 2024 11:00

event_note Nota de premsa

Laia Pellejà, nova directora de la Fundació Institució dels Centres de Recerca de Catalunya (iCERCA)

Doctora en Nanociència i Nanotecnologia i màster en Direcció Pública, Pellejà fins ara exercia la gerència del centre de recerca ICIQ-CERCA de Tarragona

Laia Pellejà CERCA{"name":"2024/02/23/12/50/189eb9f6-037f-4c2e-9db5-ec7f36b6a620.jpg","author":"DREU","type":"0","location":"0","weight":1261097}

La doctora Laia Pellejà i Puxeu assumirà a partir de l’1 de marc la direcció d’iCERCA, la Fundació Institució dels Centres de Recerca de Catalunya, després que el Patronat n’hagi aprovat la proposta de nomenament formulada pel conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal i Farreras.

Nascuda a Tarragona l’any 1979, Laia Pellejà és llicenciada en Química per la Universitat Rovira i Virgili (URV) i màster i doctora en Nanociència i Nanotecnologia per la mateixa universitat. També és màster en Direcció Pública per l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC) i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

La seva trajectòria professional s’ha desenvolupat principalment en diversos llocs de responsabilitat a l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ-CERCA), del qual n’ha estat gerent des de l’any 2020 fins ara. Prèviament en va assumir la responsabilitat de l’àrea de Divulgació i Formació Científica entre 2014 i 2020 i en va ser enginyera de laboratori (2010-2014) i investigadora de projectes (2005-2009).

La nova directora d’iCERCA, a més, és membre del Consell Assessor de Continguts i de Programes de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, de la Comunitat de pràctica d’avaluació de polítiques públiques de la Generalitat de Catalunya (CoAVA) i de l’actual junta de la Societat Catalana de Química. També ha estat coautora d’una patent i de 17 publicacions en revistes científiques internacionals.

Pellejà substitueix al capdavant d’iCERCA el doctor Lluís Rovira i Pato, director de la institució durant 13 anys entre 2011 i 2024.

La Fundació iCERCA té la missió de garantir el desenvolupament adequat dels centres de recerca CERCA amb participació de la Generalitat de Catalunya. També vetlla per afavorir sinergies i cooperació estratègica, millorar el posicionament, la visibilitat i l’impacte de la recerca i facilitar la interlocució amb els diferents agents públics i privats. Actualment formen part de l’ecosistema CERCA un total de 42 centres en tots els àmbits científics.

1  

Imatges

Fotografia 1

Fotografia 1 1261097

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia