Salut

El tracte personal d¿infermeria és un dels aspectes més ben valorats pels ciutadans de la Regió Sanitària Lleida.

Els ciutadans valoren amb un notable l'atenció primària de la Regió Sanitària Lleida

query_builder   26 febrer 2024 10:35

event_note Nota de premsa

Els ciutadans valoren amb un notable l'atenció primària de la Regió Sanitària Lleida

  1. Els darrers resultats del Pla d’enquestes de satisfacció de Salut situen en un 8 la satisfacció global a primària, la segona més alta de Catalunya, només per darrere del Pirineu
El tracte personal d’infermeria és un dels aspectes més ben valorats pels ciutadans de la Regió Sanitària Lleida.{"name":"2024/02/26/10/33/9de5d82b-0f2d-4877-b83e-81b480f1f9c4.jpg","author":"Salut","type":"0","location":"0","weight":1541016}


El Servei Català de la Salut ha publicat els darrers resultats del Pla d'enquestes de percepció, experiència i satisfacció d'usuaris (PLAENSA), que recullen l’opinió dels ciutadans que han utilitzat els serveis d’atenció primària durant el 2023. L’estudi revela que les persones de la Plana de Lleida que han estat ateses en l’atenció primària puntuen la satisfacció global amb el servei amb un 8,06, una xifra superior a la de l’anterior enquesta, de l’any 2022, quan va ser del 7,89. La satisfacció dels usuaris lleidatans només té per sobre la dels usuaris de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran, que l’han qualificat amb un 8,15, la nota més alta de Catalunya. La mitjana catalana se situa al 7,72.

Els aspectes més ben valorats pels enquestats a Lleida són el tracte del personal d’infermeria (95,4%), les explicacions comprensibles (95,4%), la neteja del CAP (95,3%) i la informació coherent (95,2%). A més, gairebé el 90% dels entrevistats va afirmar que tornaria al mateix centre, quan l’any anterior ho va fer el 87,2%.

Tot i els bons resultats, per millorar l'organització de l'atenció primària Salut desplegarà en els propers mesos l’eina de programació per motius a tots els equips d’atenció primària (EAP). Es tracta d’un programari que permet adequar les necessitats de consulta de l’usuari amb el perfil professional, la tipologia de visita i la demora adequada per oferir una atenció més resolutiva per a la ciutadania.

Amb aquest mètode es defineixen fins a 285 motius de demanda de visita per part dels usuaris, entre població adulta i pediàtrica, incloent Treball Social i Odontologia, i fixa quin és el professional més adient per donar resposta, el tipus de visita més adient i quina demora pot arribar a tenir. Aquest sistema s’està testant des de fa mesos a mode de pla pilot en alguns equips de tot Catalunya i al llarg de l’any s’estendrà a tota la resta.

Davant aquests resultats, el director dels Serveis Territorials de Salut a Lleida i gerent de la Regió Sanitària Lleida, Raül Llevot, admet que “estem molt satisfets amb la millora dels indicadors d’aquest últim estudi, perquè això significa quela satisfacció dels usuaris respecte del nostre servei d’atenció primària ha incrementat en l’últim any. I aquesta millora és reflex de la important feina que s’està fent per millorar tant l’atenció, com l’accessibilitat en aquest àmbit.” En aquest sentit, ha fet referència al Pla de millora de l’accessibilitat de la ciutadania a l’atenció sanitària del Departament Salut, engegat ara fa un any, que ha contribuït a la millora dels resultats. “L’atenció primària és un puntal del sistema sanitari i les eines que posa al nostre abastaquest Pla ens han permès ajustar molts aspectes per retallar temps d’espera tant en les visites presencials, com en l’atenció telefònica.” Tot i així, Llevot assegura que cal continuar treballant per millorar els punts que generen disconfort i que dificulten l’experiència dels usuaris.

El PLAENSA

Pla d'enquestes de percepció, experiència i satisfacció d'usuaris (PLAENSA) és un projecte que va començar l'any 2001 per avaluar la qualitat del servei i el grau de satisfacció de les persones usuàries amb els diferents serveis sanitaris públics, amb l'objectiu d'obtenir una informació que resulta molt valuosa per dissenyar i implementar estratègies de millora de la qualitat en la provisió d'aquests serveis.

La satisfacció és un sentiment subjectiu de la persona receptora del servei, que té un gran valor per a la gestió. Quantificar-la permet avaluar l'acceptabilitat dels esforços de planificació i provisió de serveis i complementar els aspectes d'eficiència i efectivitat.

1  

Imatges

El tracte personal d¿infermeria és un dels aspectes més ben valorats pels ciutadans de la Regió Sanitària Lleida.

El tracte personal d¿infermeria és un dels aspectes més ben valorats pels ciutadans de la Regió Sanitària Lleida. 1541016

Sistema de salut
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia