Territori

El grup de treball per identificar edificis a Catalunya construïts amb materials inflamables es constituirà el 5 de març

query_builder   28 febrer 2024 17:39

event_note Nota de premsa

El grup de treball per identificar edificis a Catalunya construïts amb materials inflamables es constituirà el 5 de març

 1. Impulsat pel Departament de Territori, estarà format per representants dels col·legis d’arquitectes, arquitectes tècnics, enginyers industrials, del món local, els cos Bombers de la Generalitat de Catalunya, la UPC i l’ITeC
 2. L’objectiu és desenvolupar els treballs necessaris per a la prevenció de possibles problemàtiques relacionades amb façanes ventilades en els edificis construïts abans de l’entrada en vigor del Codi Tècnic de l’Edificació, el 2006

El grup de treball impulsat pel Departament de Territori per identificar si hi ha edificis a Catalunya amb revestiments de façanes construïts amb materials inflamables es constituirà el 5 de març. En formaran part expertsen la matèria i té com a objectiu desenvolupar els treballs necessaris per a la prevenció de les possibles problemàtiques amb les façanes ventilades abans de l’entrada en vigor del Codi Tècnic de l’Edificació (CTE), el 2006. Aquest grup es constitueix a proposta del Departament de Territori i arran del devastador incendi de l’edifici d’habitatges de València, a partir d’un foc que es va propagar ràpidament per la façana de l’edifici, construïda amb materials combustibles en el seu revestiment exterior.

Formaran part del grup de treball:

 1. El Departament de Territori, a través de la Direcció General d’Ordenació del Territori i Urbanisme, competent en matèria d'arquitectura, en els àmbits relacionats amb l'edificació, el patrimoni construït i l'espai públic, i l'Agència de l'Habitatge de Catalunya .
 2. El Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), que gestiona els visats de projectes d’edificació d’obra nova i rehabilitació i compta amb l’Oficina Consultora Tècnica (OCT).
 3. El Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Barcelona (CATEB), que gestiona els visats de projectes de rehabilitació de façanes.
 4. El Col·legi d’Enginyers Industrials (CEI), amb coneixements específics en instal·lacions i també sobre l’aplicació de la normativa contra incendis.
 5. El Consell de Col·legis d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics de Catalunya
 6. La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), on es desenvolupen projectes de recerca que poden ser d’interès per a la determinació i la prevenció d’incendis en façanes ventilades.
 7. L’Institut de Tecnologia de la Construcció (ITeC).
 8. El Departament d'Interior, mitjançant el cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya, i l'Ajuntament de Barcelona, mitjançant el Servei de Protecció Civil, Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament.
 9. I l’Associació Catalana de Municipi i la Federació Catalana de Municipis com a representants dels ens locals, que gestionen les llicències d’obres.

Aquest grup d’experts treballarà per definir les accions i mesures pertinents en relació a la problemàtica que poden tenir els edificis construïts a Catalunya de tipologia similar al sinistrat a València. Des del 29 de març de 2006, el Codi Tècnic vigent obliga a comunicar tant l’inventari dels materials com la documentació dels projectes constructius als col·legis professionals. El CTE és el marc normatiu pel qual es regulen les exigències bàsiques de qualitat que han de complir els edificis, incloses les seves instal·lacions, per satisfer els requisits bàsics de seguretat i habitabilitat.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia