Direcció General de Comunicació

Els nous centres penitenciaris de Figueres i Girona comptaran amb més de 500 treballadors

Els nous centres penitenciaris de Figueres i Girona comptaran amb més de 500 treballadors

query_builder   30 novembre 2010 14:04

event_note Nota de premsa

Els nous centres penitenciaris de Figueres i Girona comptaran amb més de 500 treballadors

  • 479 treballadors es destinaran al nou Centre Penitenciari Puig de les Basses de Figueres i 67 al centre obert de Girona
El Govern enllesteix els acords per dotar de personal el nou Centre Penitenciari Puig de les Basses que s'ha construït a Figueres -amb capacitat per a 750 reclusos- i el futur Centre Obert de Girona que ocuparà les instal•lacions on actualment funciona la presó gironina.
Els dos nous centres penitenciaris que durant el primer semestre de 2011 es posaran en marxa a Figueres i Girona requeriran una plantilla de 546 persones, 479 destinades al CP Puig de les Basses i 67 treballadors per garantir el funcionament del futur Centre Obert de Girona.
.
Concretament, el Govern ha acordat avui autoritzar la convocatòria de concursos de provisió limitats al personal d'àmbits determinats del centre penitenciari de Girona per proveir determinats llocs del centre penitenciari Obert de Girona; el canvi d'adscripció de llocs de treball del Centre Penitenciari de Girona al Centre Penitenciari de Puig de les Basses de Figueres o al Centre Penitenciari Obert de Girona i dels llocs de treball del Centre Penitenciari de Figueres al Centre Penitenciari de Puig de les Basses a Figueres; la reassignació de personal del Centre Penitenciari de Girona que, després de l'aplicació dels concursos limitats-, s'hagi de traslladar al Centre Penitenciari Puig de les Basses a Figueres i la redistribució d'efectius del personal laboral fix.
Una nova presó de majors dimensions
El futur Centre Penitenciari Puig de les Basses té una capacitat molt superior a la que en l'actualitat tenen les presons de Figueres i de Girona. Amb la posada en funcionament del nou centre aquestes dues velles presons es tancaran i només la de Girona es reconvertirà perquè funcioni com a centre obert, destinat als interns que es troben en tercer grau penitenciari o règim obert.
El CP Puig de les Basses de Figueres té una superfície construïda de 65.312,27 m2 i s'hi han invertit 100.947.082 euros. La construcció del CP Puig de les Basses es va iniciar al juny de 2008 i es preveu que el primer semestre de 2011 entri en funcionament, després del preceptiu període per equipar les instal•lacions i posar-les a prova.
El Centre estarà preparat per acollir 750 interns. Per la seva ubicació i per les necessitats del servei, disposarà de mòduls diferenciats per a penats i preventius. Pel mateix motiu, del total de places, 650 seran per a homes adults, 50 per a joves (d'edats compreses entre els 18 i els 25 anys) i 50 per a dones.
El nou CP Puig de les Basses s'emmarca en el Pla d'execució penal elaborat pel Departament de Justícia, dotarà de noves places el sistema penitenciari català i donarà resposta a les necessitats en l'àmbit penitenciari de les comarques gironines perquè aglutinarà en un sol centre les funcions que actualment cobreixen les presons de Girona i de Figueres. El Pla d'equipaments penitenciaris preveia la construcció de vuit nous centres penitenciaris i ja ha comportat l'entrada en funcionament dels nous centres penitenciaris Brians 2 (Sant Esteve Sesrovires), Lledoners (Sant Joan de Vilatorrada) i Joves (la Roca del Vallès), que va permetre el tancament de la presó de la Trinitat de Barcelona.
Així, la posada en marxa del nou Centre permetrà la desafectació i el tancament del CP Figueres, així com la desafectació, el tancament i la deconstrucció del CP de Girona. Aquests dos centres, que actualment són insuficients pel que fa a espais, serveis i places penitenciàries -sumats no arriben a una capacitat per a 300 interns-, seran substituïts pel nou Centre Penitenciari Puig de les Basses.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia