Drets Socials

La directora general de l¿Agència Catalana de la Joventut, Laia Girós i Barrés, i els copropietaris i cuiners dels restaurants Alkimia, Jordi Vilà i Badia, i Disfrutar, Mateu Casañas i Puignau, durant la signatura de l'acord.

El Carnet Jove crea la nova beca de Cuina de la mà dels restaurants Alkimia i Disfrutar

query_builder   29 febrer 2024 11:15

event_note Nota de premsa

El Carnet Jove crea la nova beca de Cuina de la mà dels restaurants Alkimia i Disfrutar

El jove guanyador de la convocatòria farà pràctiques professionals a la cuina d’aquests dos prestigiosos establiments de cuina catalana i creativa

El Carnet Jove ha creat una nova beca per promoure l’accés dels joves al món professional de la gastronomia i la restauració. De la mà dels prestigiosos i reconeguts restaurants catalans Alkimia, centrat en la cuina catalana, i Disfrutar, especialitzat en cuina creativa, la nova beca permetrà que un jove seleccionat pugui fer estades formatives en pràctiques de tres mesos de durada a jornada completa a cadascun d’aquests dos establiments establerts a Barcelona (de setembre a desembre de 2024 a Alkimia i de gener a l’abril de 2025 a Disfrutar).

L’objectiu de la beca —remunerada amb 8.000 euros— és ajudar a joves que tinguin un bon coneixement en la pràctica de la cuina però que encara no hagin pogut entrar al món professional. D’aquesta manera, el Carnet Jove obrirà properament un període perquè tots aquells joves interessats puguin presentar les seves candidatures.

Les proves de selecció consistiran en fer una recepta a través d’un vídeo, que s’haurà d’argumentar per explicar-ne el contingut. Així mateix, els candidats hauran d’enviar un qüestionari sobre les motivacions per participar a la beca i un currículum amb les dades acadèmiques i professionals.

Una comissió de valoració integrada per cinc persones expertes dels restaurants Alkimia i Disfrutar, externes i de l’Agència Catalana de la Joventut —entitat que gestiona el Carnet Jove— escolliran un total de cinc candidats finalistes. Aquests candidats hauran de passar unes darreres proves pràctiques que serviran per a seleccionar la persona que finalment serà la beneficiària de la beca.

Signatura de l’acord

Aquest matí s’ha signat públicament l’acord per a la creació de la nova beca Cuina del Carnet Jove. A l’acte hi han participat la directora general de l’Agència Catalana de la Joventut, Laia Girós i Barrés; els copropietaris i cuiners dels restaurants Alkimia, Jordi Vilà i Badia, i Disfrutar, Mateu Casañas i Puignau; i el director d’Abalon Content, empresa especialitzada en gastronomia contractada per l’organització de la nova beca, Jon Sarabia.

Amb aquesta nova beca, el Carnet Jove en suma un total de dotze, conjuntament amb les d'Acció Social (Fundació la Caixa), Esport (FC Barcelona), Fotografia (Diari Ara), Lletres (El Punt Avui), Disseny (Estudi Muto), Ràdio (Grup Flaix), Realització, Ambientació, Vestuari, Maquillatge i Perruqueria i Muntatge Musical (TVC).

1  

Imatges

La directora general de l'Agència Catalana de la Joventut, Laia Girós i Barrés, i els copropietaris i cuiners dels restaurants Alkimia, Jordi Vilà i Badia, i Disfrutar, Mateu Casañas i Puignau, durant la signatura de l'acord.

La directora general de l'Agència Catalana de la Joventut, Laia Girós i Barrés, i els copropietaris i cuiners dels restaurants Alkimia, Jordi Vilà i Badia, i Disfrutar, Mateu Casañas i Puignau, durant la signatura de l'acord. 233819

Infància i joventut
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia