Palau Robert

PR Dues Pedres. Paisatges persistents

Del 9 de març al 25 de maig, al Palau Robert

Activitats complementàries a l'exposició Dues Pedres. Paisatges persistents

query_builder   1 març 2024 13:44

event_note Nota de premsa

Del 9 de març al 25 de maig, al Palau Robert

Activitats complementàries a l'exposició Dues Pedres. Paisatges persistents

Com a complement a l’exposició Dues Pedres. Paisatges persistents, que es pot veure a les Sales 1 i 2 del Palau Robert, el Museu Terra – Fundació Carulla proposa una sèrie d’activitats per a tota mena de públics.


Totes les activitats són gratuïtes, però en alguns casos cal fer inscripció prèvia a l’adreça tramesespalaurobert@gencat.cat. L’aforament és limitat.

09/03/2024

11 h – Demostració: construcció d’un mur de pedra seca al jardí del Palau Robert

Jardí de Palau Robert

Per a tots els públics.

Durada: 1h.

Les construccions de pedra seca tenen un gran valor històric en el nostre territori. Són múltiples les utilitats i els beneficis que aporta aquesta tècnica mil·lenària en el seu entorn. Concretament, els murs de pedra seca, a més de formar bancals o delimitar l’espai, configuren rics ecosistemes per a moltes espècies animals i vegetals. En aquesta ocasió el mestre marger Albert Gavaldà, de l’entitat Relleu i Entorn, ens farà una demostració sobre com es construeix un mur de pedra seca al jardí de Palau Robert.

12h – Pedra seca, biodiversitat i etnobotànica urbana: una passejada pel jardí del Palau Robert

Punt de trobada: Jardí de Palau Robert.

Públic adult.

Places limitades: màxim 30 persones.

Reserves a: tramesespalaurobert@gencat.cat.

Durada: 1h 30 mins.

Passejada, per descobrir, a partir del nou element de pedra seca del jardí del Palau Robert, els vincles entre les construccions de pedra seca, la biodiversitat que hi troba refugi i el patrimoni etnobotànic. Passejarem seguint les pistes dels elements vegetals naturals i arquitectònics presents al jardí i els seus voltants a la descoberta de la flora urbana i dels lligams que els habitants de la ciutat han teixit amb les plantes.

30/03/2024

11h – DUES PEDRES VISITA FAMILIAR. “Quan les pedres parlen

Punt de trobada: Jardí de Palau Robert

Públic familiar (a partir de 5 anys).

Places limitades: màxim 20 persones.

Reserves a: tramesespalaurobert@gencat.cat.

Durada: 1h 30 mins.

Com aprenents de margers, ens endinsarem en família a l’exposició Dues Pedres. Paisatges persistents. Pedra a pedra, anirem descobrint els secrets i les meravelles d’aquesta tècnica mil·lenària. Aprendrem les diferències dels usos i característiques d’aquest tipus de construcció segons els diversos territoris, paisatges i funcions.

I, si escoltem bé aquestes pedres antigues, aprendrem que tenen molt per explicar-nos en els reptes de futur que tenim a l’actualitat!

Finalment, ens posarem a prova i construirem, en família, una estructura de pedra seca! Ho aconseguirem?

Data pendent de confirmació

12h - Espectacle FREEZE de Nick Steur:

Jardí de Palau Robert.

Públic familiar. +8

Places limitades: màxim 30 persones

Reserves a: tramesespalaurobert@gencat.cat.

Durada: 1 hora.

En aquesta actuació, en solitari, Nick Steur equilibra acuradament pedres sobre tubs metàl·lics. El públic tria les roques amb les quals l’artista improvisarà durant tot l’espectacle. Les persones estan curosament col·locades per l'artista (segons la ubicació) amb o sense seients, i a partir d’aquí es desenvolupa la dinàmica. Finalment, en configurar l’última escultura, tothom té l'oportunitat caminar i xerrar al voltant de l’obra.

25/05/2024

11h - DUES PEDRES VISITA FAMILIAR. “Quan les pedres parlen

Ídem dia 30/03.

12:30h - Extracte de l’espectacle RUNA, d'Amer Kabbani

Jardí de Palau Robert.

Públic familiar.

Durada: 30 mins.

Amer Kabbani Fernandez fa una adaptació de la peça RUNA. S’allunya del conflicte bèl·lic de Síria i del gènere de l’autoficció per dotar de nova significació els seus moviments.  A través dels seus objectes reciclats (tauló de fusta, pedres, una barra de metall i unes catifes) Amer Kabbani Fernandez convida a un retorn a casa per guarir-nos de la intempèrie digital a la qual estem avesats, on la sobreestimulació i la sobreinformació ens porta a navegar sense brúixola. Sense ànim de reflexions profundes, estableix un espai de confort, de pausa i de silenci en què els objectes són el vehicle artístic per reconnectar amb un mateix o mateixa i establir un diàleg sincer amb els espectadors i espectadores.


Patrimoni
Agenda rural
Medi ambient
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia