Empresa i Treball

Les empreses catalanes capten 52,5 MEUR del PERTE Agroalimentari, el 29% del pressupost assignat a tot l¿Estat

Les empreses catalanes capten 52,5 MEUR del PERTE Agroalimentari, el 29% del pressupost assignat a tot l'Estat

query_builder   1 març 2024 15:22

event_note Nota de premsa

Les empreses catalanes capten 52,5 MEUR del PERTE Agroalimentari, el 29% del pressupost assignat a tot l'Estat

  1. Segons càlculs del Govern, a través d’ACCIÓ, 46 companyies catalanes (el 21% del total) han obtingut fons per a projectes centrats en la transformació de la cadena agroalimentària
  2. Es tracta principalment d’iniciatives per digitalitzar, modernitzar i millorar la traçabilitat de la cadena alimentària
  3. Del total d’empreses catalanes que han obtingut finançament en aquest àmbit, un 54% han rebut el suport de l’Oficina Next Generation d’ACCIÓ per accedir als fons europeus


Les empreses catalanes han captat 52,5 milions d’euros de la primera convocatòria de subvencions del PERTE Agroalimentari, els fons de la Comissió Europea destinats a projectes centrats en la transformació de la cadena agroalimentària. Es tracta del 29% del total dels fons assignats per l’Estat espanyol (182 milions d’euros), segons càlculs del Govern, a través d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa-, a partir de la resolució definitiva d’aquest programa d’ajuts. Catalunya lidera la captació d’aquests fons a l’Estat per davant del País Valencià (21%) i Galícia (8%).

En concret, 46 empreses catalanes han accedit als fons del PERTE Agroalimentari (el 21% del total a l’Estat). Aquestes empreses participen dins dels 13 projectes tractors inclosos en el PERTE Agroalimentari, que van des de la innovació per a la transició ecològica i digital de la indústria càrnica, l’agroindústria sostenible i circular al Corredor Mediterrani o l’acceleració de la sostenibilitat i la cadena de valor dels anomenats “nous aliments”.

D’altra banda, del total d’empreses catalanes que han obtingut finançament en aquest àmbit, un 54% han rebut el suport de l’Oficina Next Generation d’ACCIÓ per accedir als fons europeus.

Assessorament per accedir als fons europeus

Des de l’obertura de l’Oficina, el novembre de 2021, més de 2.000 empreses s’han assessorat a través de l’agència. De fet, del total d’empreses que han accedit a alguna convocatòria dels fons Next Generation, un 23% ho ha fet després de rebre el suport d’ACCIÓ. A més, nou de cada deu empreses que han passat per l’oficina s’han acabat presentant a més convocatòries de les que inicialment tenien previstes.

Actualment hi ha 6.000 inscrits al servei d’alertes personalitzades per conèixer les convocatòries que més s’adapten als seus projectes empresarials. També destaca el fet que s’han registrat més de 9.000 participants a les sessions organitzades per ACCIÓ per conèixer com accedir als fons Next Generation EU.

Transició cap a una nova cadena agroalimentària

L’objectiu del PERTE Agroalimentari (una convocatòria que ha impulsat el Ministeri d’Indústria i Turisme) és impulsar el desenvolupament integrat de tota la cadena agroalimentària a través de la digitalització dels processos i la incorporació de coneixement i innovació.

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

Twitter @accio_cat | Twitter @empresacat | Twitter @treballcat

  1. Facebook @acciocat
  2. Linkedin ACCIÓ
  3. Youtube ACCIÓ


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia