Territori

Territori licita la redacció del projecte constructiu del perllongament de l'L4 de metro entre la Pau i la Sagrera

query_builder   4 març 2024 12:52

event_note Nota de premsa

Territori licita la redacció del projecte constructiu del perllongament de l'L4 de metro entre la Pau i la Sagrera

  1. El nou tram incrementarà la connectivitat del sistema de transport públic amb dos intercanviadors i captarà 15 milions de viatgers a l'any
  2. L’import de la licitació és de 2,6 MEUR
Projecte constructiu del perllongament de l’L4 de metro {"name":"2024/03/04/12/19/a4553b8c-03d0-4ebf-a339-5ef13ad06319.jpg","author":"Departament de Territori ","type":"0","location":"0","weight":338759}

El Departament de Territori ha licitat la redacció del projecte constructiu de part del perllongament de la línia 4 de metro des de l'estació de la Pau fins a l'intercanviador de la Sagrera, a Barcelona. El projecte que s'impulsa definirà tècnicament les actuacions pendents d'executar necessàries per a la posada en servei del perllongament, amb una inversió estimada de 98 MEUR. La redacció del projecte es licita per un import de 2.598.654,77 € (IVA inclòs) i un termini de 15 mesos.

El projecte preveu l'execució d'un nou túnel excavat a cel obert entre pantalles, d'uns 320 mestres de longitud; la nova estació de Santander i diverses actuacions en els dos trams de túnel ja existents. La nova estació disposarà d'andanes laterals i comptarà amb un vestíbul únic amb accés des del carrer de Santander.

El Pla Director d'Infraestructures 2021 – 2030 de l'Àrea de Barcelona preveu el perllongament de la línia des de l'estació de la Pau, donant lloc a tres estacions més, dues de les quals seran potents intercanviadors: Santander, Sagrera-TAV i la Sagrera.

Bona part de la infraestructura del perllongament entre la Pau i la Sagrera de l'L4 ja està executada; la major part del túnel ja està construït i és actualment utilitzat per l'L9/L10 nord. D'altra banda, també està executada el 100% de l'obra civil de les estacions de la Sagrera –TAV i de la Sagrera. Així, sumant l'obra executada i la pendent, la inversió total del perllongament suma una inversió global de més de 300 MEUR.

El perllongament complert de l'L4, tot i tenir una longitud relativament curta –quasi 3 quilòmetres– permetrà augmentar significativament la connectivitat i la robustesa del sistema de transport públic, ja que facilitarà la connectivitat amb importants línies ferroviàries (L1, L5, L9, Rodalies i Alta Velocitat), a més d'ampliar la cobertura del servei de metro en àmbits de caràcter residencial, industrial, comercial i de serveis.

Amb una inversió total de més de 300 MEUR, es preveu que aquest perllongament de l'L4 capti una demanda de més de 15 milions de viatgers a l'any. Es calcula que la nova infraestructura permetrà estalviar 1.000 tones d'emissions de CO2 anuals.

Actualment, l'L4 té una longitud de 16,5 km i compta amb 22 estacions; des de la parada de Trinitat Nova, al districte de Nou Barris; fins arribar a l'estació de la Pau al districte de Sant Martí, tot creuant Horta-Guinardó, Gràcia, l'Eixample i Ciutat Vella. En el seu recorregut, té correspondència amb diverses línies de metro, la xarxa de Rodalies de Catalunya i els serveis de tramvia i autobús.

Mobilitat
Transport públic
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia