Empresa i Treball

El Govern posiciona Catalunya com a destinació turística sostenible a la ITB de Berlín

El Govern posiciona Catalunya com a destinació turística sostenible a la ITB de Berlín

query_builder   5 març 2024 15:13

event_note Nota de premsa

El Govern posiciona Catalunya com a destinació turística sostenible a la ITB de Berlín

  1. Representants de l’Agència Catalana de Turisme mantindran trobades de treball amb els principals operadors turístics
  2. Alemanya és un mercat estratègic per a Catalunya, ja que fomenta la desestacionalització i la desconcentració del turisme

El Govern, per mitjà del Departament d’Empresa i Treball, a través de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), participa des d’avui i fins dijous 7 de març a la Fira Internacional de Turisme de Berlín (ITB) per posicionar Catalunya com a destinació sostenible en el mercat alemany. La delegació catalana present a la fira està encapçalada pel director de l’ACT, Narcís Ferrer i Ferrer, que acompanya 14 empreses i entitats del sector turístic català.

Segons el director de l’Agència Catalana de Turisme, “la presència de Catalunya a la fira internacional ITB és determinant sobretot ara que ens dirigim a una recuperació de l’oferta turística alemanya”. Ferrer destaca la importància del turisme alemany a Catalunya, ja que “és un mercat madur que es distribueix en espai i temps en les seves visites. Per això, ara més que mai, és important apostar per mercats que afavoreixin la desconcentració i desestacionalització i Alemanya és un d’ells.

Els representants de Turisme de la Generalitat mantindran diverses trobades amb empreses i operadors turístics alemanys, així com mitjans especialitzats com ara Touristik Aktuell i FVW. L’objectiu és transmetre que Catalunya és una destinació que està transformant el seu model turístic per proporcionar a les persones visitants una oferta de més qualitat i diversificada, i menys estacional i concentrada territorialment.

D’altra banda, durant els dies que tindrà lloc aquesta fira, una de les més importants a escala mundial, s’informarà de les últimes novetats de la Copa Amèrica Barcelona 2024 i es mantindran reunions per promocionar Catalunya entre els prescriptors clau i els aficionats a la vela i a la nàutica. Una d’aquestes trobades serà amb Blauuwasser, plataforma especialitzada en turisme nàutic.

També es posicionarà Catalunya com a destinació enogastronòmica de referència tenint en compte que serà Regió Mundial de la Gastronomia l’any 2025. I es destacarà el compromís de la destinació amb la sostenibilitat mitjançant el Grand Tour de Catalunya. De fet, hi ha programades reunions amb operadors turístics alemanys que organitzen viatges amb mitjans de transport sostenibles a Catalunya.

En aquest sentit, el director de l’Agència Catalana de Turisme afirma que “les empreses i entitats del sector turístic català participen com a coexpositors en l’estand de Catalunya, ja que suposa una oportunitat clau per generar noves connexions i reforçar vincles entre el sector turístic alemany”.

Alemanya, tercer mercat emissor a Catalunya

Alemanya és el tercer emissor europeu a Catalunya en nombre d’arribades després de França i Regne Unit. L’any 2023, Catalunya va rebre la visita d’1,3 milions de turistes alemanys, un 8,29% més respecte de l’any 2022. Pel que fa a la despesa, va ser d’1,2 milions d’euros.

El turista alemany es caracteritza per tenir un gran compromís amb la sostenibilitat i el respecte amb el medi ambient. A més, viatja durant tot l’any i és un dels que genera una major despesa.

Per la seva banda, la directora de l’oficina de promoció turística de l’Europa Central de l’Agència Catalana de Turisme, Montserrat Sierra Urroz, destaca que “els alemanys valoren molt Catalunya per la seva diversitat paisatgística i per la gran varietat en l'oferta turística. A més, Sierra apunta que el perfil del turista alemany és àmpliament divers: “trobem famílies que escullen Catalunya com a destinació turística a l’estiu per gaudir de la platja i fer activitats a l’aire lliure, però també és freqüent la visita de parelles durant tot l’any, aprofiten els caps de setmana llargs i gaudeixen del turisme cultural a la ciutat o fan activitats d’excursionisme a la natura. Finalment, tenim els visitants sèniors, els que tenen més de 55 anys, que visiten Catalunya a la primavera i a la tardor, normalment en cotxe o en autocaravana.”

Coexpositors que acompanyen l’Agència Catalana de Turisme:

Patronat Turisme Costa Brava Girona

Patronat Turisme Costa Daurada

Patronat de Turisme de la Diputació de Barcelona

Turisme de Barcelona

Across Spain

Dmc & leisure travel

Aqua Hotel Grup

Htopgroup

NNhotels

PortAventura World

Set Travel

Viajes Libratur

Viajes Olympia

Vueling Airlines


§Twitter: @turismecat|@empresacat | @coneixementcat

§Youtube: https://www.youtube.com/turismecat

1  

Imatges

Presència de Catalunya a la fira internacional ITB

Presència de Catalunya a la fira internacional ITB 899759

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia