Acció Exterior i Unió Europea

EXT

Serret anuncia una aportació d'1,6 M€ a les entitats de l'ONU a Palestina, un 15% més que l'any passat

query_builder   5 març 2024 16:25

event_note Nota de premsa

Serret anuncia una aportació d'1,6 M€ a les entitats de l'ONU a Palestina, un 15% més que l'any passat

  1. Amb aquesta aportació, que dependrà de l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat per al 2024, el Govern reitera el seu compromís amb l'Agència de Nacions Unides per als Refugiats de Palestina al Pròxim Orient (UNRWA)
  2. La consellera fa una crida a l’alto el foc a Gaza, demana una investigació imparcial de l’actuació d’Israel i reclama reactivar l’ajut humanitari
EXT
La consellera Meritxell Serret amb la directora executiva d'UNRWA a Espanya, Raquel Martí
{"name":"2024/03/05/16/24/0a0b5f90-617e-4db7-894e-faac2465f4ec.jpg","author":"EXT","type":"0","location":"0","weight":403296}


La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, ha reiterat el compromís del Govern amb l’Agència de Nacions Unides per als Refugiats de Palestina al Pròxim Orient (UNRWA) amb l’anunci d’una nova aportació quan Catalunya disposi dels pressupostos del 2024. “Aquest any l’aportació total a entitats de les Nacions Unides d’ajuda a Palestina serà d’1,6 milions d’euros, un augment del 15% respecte de l’any passat”, ha detallat la consellera, després de reunir-se amb la directora executiva d’UNRWA a Espanya, Raquel Martí.

Es tracta de la tercera trobada que el Govern manté amb UNRWA des que va començar la nova escalada del conflicte a la Franja de Gaza. El passat 25 d’octubre, en el marc del Comitè d’Ajut Humanitari d’Emergència, amb representació d’UNRWA, Serret ja va anunciar una aportació de més d’un milió d’euros per part del Govern a aquest agència, amb l’objectiu de fer front a l’emergència humanitària que s’està vivint a Gaza i a Cisjordània. Ara, si s'aproven els pressupostos de la Generalitat per al 2024, el Govern podrà proporcionar 1,6 milions d’euros en total a les entitats de l’ONU d’ajuda a Palestina, la major part per a UNRWA, “l’única amb capacitat operativa sobre el terreny”, ha assenyalat Serret.

La titular d’Acció Exterior també ha traslladat a Raquel Martí la “posició ferma” del Govern a l’hora de demanar l’alto el foc per al cessament de la violència. “L’atac de Hamàs va ser absolutament injustificable i la situació dels ostatges és insostenible, però el dret a la legítima defensa tampoc justifica en cap cas les violacions de drets humans que hi està havent i aquesta greu actuació d’Israel”, ha asseverat. En aquest sentit, el Govern se suma a les veus que, des de la Unió Europea, demanen una investigació imparcial a nivell internacional.

“Refermem tot el nostre suport al sistema multilateral i a la solució, a partir de Nacions Unides i en el marc de la diplomàcia, basada en els dos estats, que és on hi havia el consens”, ha afegit Serret, que, finalment, ha fet una crida a reactivar “al màxim” l’ajut humanitari per a la població de Gaza.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia