Esport

sge

Anna Caula rep l'equip de bàsquet de les "Nenes Valentes", un projecte que "reivindica l'esport com a eina d'empoderament femení"

query_builder   5 març 2024 18:08

event_note Nota de premsa

Anna Caula rep l'equip de bàsquet de les "Nenes Valentes", un projecte que "reivindica l'esport com a eina d'empoderament femení"

sge{"name":"2024/03/05/18/10/19f2712d-a8d0-45ad-b2ce-f498966a0d88.jpg","author":"sge","type":"0","location":"0","weight":2374437}

La secretària general de l'Esport i de l'Activitat Física, Anna Caula i Paretas, ha fet avui una recepció a les jugadores de l'equip de bàsquet de les "Nenes Valentes", format al camp de refugiats de Xatila (Líban), que es troben aquests dies a Catalunya per participar en diverses iniciatives esportives i culturals que donen suport a l’empoderament femení a través de l’esport.

La trobada ha tingut lloc a la Residència Blume del Centre de Tecnificació Multiesportiu d'Esplugues de Llobregat, on les noies s’allotgen en la seva estada a Catalunya. Acompanyades del seu entrenador i impulsor de l’equip, Majdi Majzoub, les esportistes han explicat a Anna Caula les sensacions en els primers dies a Catalunya i com els ha canviat la vida format part d’aquest conjunt.

La secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física ha explicat que per la Generalitat és “un luxe formar part del projecte” i que aquest suport s’emmarca en ”la tasca de cooperació i intercanvi que Catalunya porta a terme des de fa anys en un context de defensa de les llibertats”. Anna Caula ha afegit que aquesta acció solidària “va més enllà de les nenes de Xatila per convertir-se en un acte de reivindicació de totes les nenes valentes del món i de l’esport com una eina d’empoderament femení”, així com de col·laboració “amb entitats en situacions complexes per tal que es respectin els drets humans”.

Durant la trobada, en què també hi ha participat Clara Gómez Ametller, directora general d'Abacus, Majdi Majzoub ha assegurat que gràcies a l’equip “les noies tenen una porta oberta a un futur esperançador”, allunyat sovint de matrimonis forçats en edats molt joves o maltractaments, i que ara moltes d’elles tenen reptes encoratjadors com estudiar o acabar dels graus universitaris. El projecte està arribant també a escoles, on involucra més de 500 nenes.

Les jugadores, per la seva banda, han agraït la possibilitat d’allotjar-se al centre de tecnificació català i han destacat que l’oportunitat de jugar a bàsquet els permet “passar-ho bé amb les companyes, pensar en nous reptes i deixar les rutines que teníem abans”.

La recepció d’avui s’ha emmarcat en el projecte “Juga per les Nenes Valentes”, una iniciativa organitzada per Abacus, amb el suport del Govern, per recaptar fons per aquest equip de bàsquet femení i per a altres projectes de suport a l’empoderament femení a través de l’esport. Una iniciativa que permet a l’equip de Xatila conèixer la realitat del bàsquet femení a Catalunya i explicar la seva pròpia experiència, a la vegada que contribueix a enfortir llaços i treballar perquè totes les noies del món puguin jugar al que vulguin amb pau i llibertat.

Jornada solidària durant l’Uni Girona-Perfumerías Avenida

La campanya tindrà com a punt culminant la jornada solidària “Juga per les nenes valentes”, que tindrà lloc el proper diumenge 10 de març a Girona. Durant tot el dia, la capital gironina comptarà amb les activitats esportives de la 12a Jornada de l’Esport Femení de Girona, tallers, concerts i espectacles que es durant a terme en diversos punts de la ciutat i que permetran que totes les persones que ho vulguin puguin fer donatius que aniran destinats a donar suport a aquests projectes.

Un dels plats forts de la jornada serà la presència i participació de les jugadores de l’equip de les “Nenes Valentes” durant “El partit de Totes”, l’enfrontament de bàsquet més solidari a Fontajau entre l’Uni Girona i el Perfumerías Avenida, retransmès pel 3Cat i que també serà en suport als projectes d’empoderament femení. A la mitja part del partit, les Nenes Valentes sortiran a la pista per rebre el reconeixement i suport del públic. Les entrades per al partit es poden comprar al web nenesvalentes.cat i el 50% de la recaptació anirà destinat a donar suport al projecte de les Nenes Valentes.

La jornada “Juga per les Nenes Valentes” compta amb el suport de l’Ajuntament de Girona, el Govern català –a través de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física i la Secretaria d'Infància, Adolescència i Joventut-, l’Uni Girona, la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), la Diputació de Girona i Xanascat, la xarxa jove d'albergs de Catalunya.

2  

Imatges

Fotografia de grup

Fotografia de grup 4056943

Fotografia de la trobada

Fotografia de la trobada 3665039

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia