Justícia, Drets i Memòria

Assemblea d¿entitats del COPGi 2024.

Més de 70 interns del Centre Obert de Girona participen en projectes de reinserció durant el 2023

query_builder   7 març 2024 15:36

event_note Nota de premsa

Més de 70 interns del Centre Obert de Girona participen en projectes de reinserció durant el 2023

  1. 21 persones han treballat en empreses d’inserció laboral i d’altres han fet formació ocupacional i cursos d’educació viària
  2. La Taula de Participació Social del Centre Obert està formada per 30 entitats del tercer sector
  3. Un 25,5 % dels penats compleixen condemna en medis oberts a Catalunya

Més de 70 interns del Centre Penitenciari Obert de Girona (COPGi) han participat durant el 2023 en projectes de reinserció. D’aquests, 21 han treballat en empreses d’inserció laboral, 29 han fet formació ocupacional i 26, cursos d’educació viària. La modalitat de règim obert que s’aplica al centre permet que alguns dels interns facin voluntariats per a entitats que ofereixen serveis a la comunitat, com per exemple a La Sopa de Girona –centre d’acollida de persones sense llar–, al Banc dels Aliments de Girona i Figueres, i a la Creu Roja.

El passat divendres 1 de març, es va celebrar la vuitena edició de l’Assemblea d’entitats del COPGi, on van participar un total de 36 representants d’entitats. Durant la trobada, els participants van reflexionar sobre l’ús prosocial del lleure, com una eina que afavoreix la rehabilitació i la reinserció social. La Taula de Participació Social del COPGi, actualment formada per 30 entitats, s’encarrega d’organitzar els voluntariats que contribueixen a la reinserció del col·lectiu a través de serveis de salut, inserció laboral, educació viària i toxicomanies, entre d’altres.

Enguany, han participat un total de 60 persones. D'aquests, 15 professionals del COPGi, de recursos comunitaris i d'altres serveis d'execució penal, i nou interns del Centre. També han assistit el director territorial del Departament de Justícia, Drets i Memòria a Girona, Sergi Palomeras; la cap del Servei de Medi Obert i Serveis Socials, Rosa Maria Martinez, i la cap d'Execució Penal a Girona, Cristina Centelles. Segons les últimes dades del Departament de Justícia, Drets i Memòria, en l'actualitat un 25,5% dels penats compleixen condemna en medis oberts a Catalunya.

3  

Imatges

Assemblea d¿entitats del COPGi 2024.

Assemblea d¿entitats del COPGi 2024. 234799

Assemblea d¿entitats del COPGi 2024.

Assemblea d¿entitats del COPGi 2024. 265026

Assemblea d¿entitats del COPGi 2024.

Assemblea d¿entitats del COPGi 2024. 224397

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia