Delegació a l'Alt Pirineu i Aran

Sala de víctimes dels jutjats de la Seu.

Els jutjats de la Seu estrenen una nova sala d'espera per millorar l'acompanyament i atenció a les víctimes

query_builder   10 març 2024 10:18

event_note Nota de premsa

Els jutjats de la Seu estrenen una nova sala d'espera per millorar l'acompanyament i atenció a les víctimes

  1. El de la Seu és el primer edifici judicial de la vegueria de l’Alt Pirineu i Aran que incorpora aquesta sala d’espera; properament el seguiran Vielha e Mijaran i Puigcerdà.
  2. Tot i que la sala és per a tot tipus de víctimes, està especialment dissenyada per a víctimes de violències masclistes.
  3. L’obra s’emmarca en el Pla d’Adequació i Millora d’Espais i Usos per a l’Atenció a la Víctima, impulsat pel Departament de Justícia, Drets i Memòria.
  4. Replica un prototip que es reproduirà en 46 edificis judicials de Catalunya abans de l’estiu de 2025, i que s’ha dissenyat amb perspectiva feminista.
Sala de víctimes de la Seu.{"name":"2024/03/07/17/17/cd9c74e3-efad-43ef-b1d5-849c1f5a2fd6.png","author":"Delegació del Govern a l'Alt Pirineu i Aran.","type":"0","location":"0","weight":1043593}

L’edifici judicial de la Seu ja té a punt una nova sala d’espera que permetrà millorar l’atenció i l’acompanyament a les víctimes, especialment a les víctimes de violència masclista i els seus fills i filles. L’actuació s’emmarca en el Pla d’Adequació i Millora d’Espais i Usos per l’Atenció a la Víctima, impulsat pel Departament de Justícia, Drets i Memòria arreu de Catalunya.

Entre d’altres, aquest Pla té l’objectiu de garantir que tots els edificis judicials on s’atenen i gestionen situacions de violència contra les dones disposin d’espais òptims i d’una sala d’espera específica per a les víctimes, amb característiques ambientals, funcionals i decoratives homogènies.

El CIRE, a càrrec de l’execució i adequació

Per a les sales de víctimes s’ha dissenyat un prototip únic, que inclou les característiques d’il·luminació, revestiments –pintura, vinils i sostre– i treballs de fusteria –mobiliari i panells de revestiment. Aquest prototip l’està executant i adaptant el Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), empresa pública del Departament de Justícia, Drets i Memòria que té per objectiu donar segones oportunitats a les persones privades de llibertat a través de la formació i el treball.

Tal com preveu el Pla, el prototip de sala es reproduirà a un total de 46 edificis judicials de tot Catalunya. La sala ja està disponible en 9 edificis judicials (Cornellà, Mataró, Esplugues, Amposta, Reus, el Vendrell, Lleida, Balaguer, i la Seu d’Urgell), i en els 39 restants estarà enllestida abans de l’estiu de 2025.

Properament: Vielha e Mijaran i Puigcerdà

A la vegueria de l’Alt Pirineu i Aran, el jutjat de la Seu ha estat el primer en què s’ha habilitat una sala de víctimes. Properament el seguiran les seus dels partits judicials de Vielha e Mijaran i Puigcerdà. En tots dos casos, s’adequaran sales que en aquests moments són polivalents.

1  

Imatges

Sala de víctimes dels jutjats de la Seu.

Sala de víctimes dels jutjats de la Seu. 187952

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia