1. A partir del dilluns 18 els trens de la línia Lleida-La Pobla de Segur d’FGC preveuran en el seu trajecte l’aturada al polígon
  2. El baixador millorarà l’oferta de transport públic a la zona, que actualment compta amb una línia d’autobusos, i facilitarà l’accés a l’espai agrícola de la partida de Grenyana, al parc de la Mitjana i al Molí de Cervià


FGC
Imatge del nou baixador del Polígon industrial del Segre.
{"name":"2024/03/11/08/24/9c382f86-e218-43b2-9150-143571056bed.jpg","author":"FGC","type":"0","location":"0","weight":3834439}


Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) posarà en servei el pròxim dilluns 18 de març el nou baixador del Polígon industrial del Segre de Lleida, que s’ha construït entre les estacions de Lleida-Pirineus i d’Alcoletge, a la línia Lleida-La Pobla de Segur. La nova parada donarà servei principalment a les persones que treballin al polígon i facilitarà també l’accés a la zona agrícola de Grenyana, al parc de la Mitjana i al Molí de Cervià, espais d’interès natural i cultural.

D’aquesta manera, a partir del 18 de març els horaris de la línia Lleida-La Pobla ja preveuran l’aturada al nou baixador. Tal com succeeix en altres estacions de la línia, les parades al baixador del Segre seran facultatives, és a dir, caldrà que les persones usuàries accionin prèviament el botó de sol·licitud de parada, tant des de l’interior del tren, per als usuaris que vulguin baixar-ne, com des del botó de petició de parada de la mateixa andana, per als usuaris que vulguin pujar-hi.

La posada en servei del baixador serà possible un cop Ferrocarrils ha finalitzat les tasques de construcció de la infraestructura, que han tingut una durada de quatre mesos. Les obres han tingut un pressupost de 453.000 euros (abans d’IVA) i han comptat amb el finançament dels fons Next Generation.

Els treballs es van iniciar el novembre passat amb el condicionament del pas de vianants que permetrà l’accés al baixador des del Polígon industrial del Segre, concretament des de l’avinguda Indústria. Es tracta d’una vorera d’1,80 metres d’amplada, que tindrà enllumenat en tot el seu recorregut.

Posteriorment, els treballs han prosseguit amb la construcció de l’andana del baixador, que té 80 metres de llargada i 3 metres d’amplada. L’andana disposa d’una marquesina de 10 metres de longitud i gairebé 3 metres d’alçada. A més a més, també s’ha habilitat un aparcament amb capacitat per a vehicles i bicicletes, que assolirà les funcions d’aparcament d’enllaç, i que també gestionarà Ferrocarrils.

El nou baixador millorarà l’oferta de transport públic al Polígon industrial del Segre, que actualment compta amb una línia d’autobusos, i facilitarà també l’accés a l’espai agrícola de la partida de Grenyana. Es tracta d’un espai amb un gran valor mediambiental, de biodiversitat i també patrimonial, ja que s’hi troba el Molí del Cervià, considerat un bé cultural d’interès local. La construcció del baixador també afavorirà l’accés al parc de la Mitjana, declarat àrea d’interès natural, amb més de 90 hectàrees de bosc de ribera, prats humits i zones amb aigua.

Per consultar els horaris de la línia a partir del 18 de març, un cop s’hagi posat en servei el baixador, podeu clicar aquí.

1  

Imatges

Fotografia

Fotografia 3834439

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 420520