1. Les sol·licituds es poden presentar fins al proper 3 d’abril, a les 14 hores


El Departament de Cultura, a través de la Secretaria de Política Lingüística, ha obert el període per sol·licitar ajuts per a la incorporació de la llengua catalana en productes tecnològics de molts àmbits diferents, amb l’objectiu d’augmentar-ne l’oferta. Aquesta convocatòria s’adreça a les empreses que vulguin incorporar el català en els seus productes digitals amb versió en català, les quals poden presentar les sol·licituds fins al proper 3 d’abril, a les 14 hores.

Els criteris de valoració d’aquesta línia d’ajuts afavoreixen els productes d'àmbits prioritaris, que en aquesta convocatòria són l’àmbit de la salut i els serveis socials. També es valorarà la perspectiva ludificada, la innovació, la repercussió, la magnitud del públic potencial, i la continuïtat o actualització periòdica, entre d’altres. En queden exclosos l’elaboració i la traducció de pàgines web, els videojocs, les plataformes de videojocs i les interfícies de videoconsoles. La dotació de la convocatòria és d'un milió d'euros i l'import màxim subvencionat no pot superar el 70% del cost del projecte objecte de la sol·licitud.

Poden optar-hi les empreses amb domicili en un estat membre de la Unió Europea o associat a l'Espai Econòmic Europeu, quan el seu projecte tingui incidència a Catalunya. Són despeses subvencionables la traducció i la correcció i la localització, entesa com la modificació tècnica o artística necessària per a adaptar el producte tecnològic a la llengua i els referents culturals d’un país.