Justícia, Drets i Memòria

.

Comunicat del Departament de Justícia, Drets i Memòria

query_builder   14 març 2024 09:47

event_note Nota de premsa

Comunicat del Departament de Justícia, Drets i Memòria

El Departament de Justícia, Drets i Memòria expressa la seva consternació pels fets d’aquest dimecres al Centre Penitenciari Mas d’Enric i vol fer arribar el condol a la família i amics de les persones mortes. El Departament fa extensiu el condol als professionals de l’àmbit penitenciari en uns moments que són molt complexos. Per aquest motiu, agraeix al conjunt de la comunitat penitenciària la seva professionalitat i posa en valor l’extraordinària tasca que desenvolupen en el dia a dia a les presons.

El Departament comparteix la tristesa i el dolor dels professionals penitenciaris. És un sentiment compartit. Tant la consellera com el secretari volen fer arribar el suport al conjunt dels treballadors. Especialment a l’equip de Mas d’Enric, que va actuar amb la màxima professionalitat i cura aquest dijous i com sempre fa.

La Secretaria de Mesures Penals i la Direcció del Centre Penitenciari Mas d’Enric col·laboren amb la investigació policial i judicial. A primera hora de la tarda, la consellera Ubasart es va traslladar al Centre Penitenciari juntament amb l’equip directiu de la Secretaria de Mesures Penals amb el secretari, Amand Calderó, al capdavant per acompanyar els professionals del Centre. El Departament va sol·licitar el suport de l’equip psicològic del SEM, que es va traslladar al centre.

En aquests moments el cas està sota secret de les actuacions. “Estem davant d’uns fets molt greus. Els mossos s’han fet càrrec de la investigació i ara hem de deixar treballar els professionals”, ha apuntat la consellera. “Una vegada més, el Departament reitera l’agraïment i posa en valor la feina del conjunt dels treballadors del conjunt del sistema penitenciari”.


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia