Institut Català de les Dones

Consell Nacional de les Dones de Catalunya

El Consell Nacional de les Dones de Catalunya es reuneix a Nova York en el marc de la trobada sobre igualtat de les Nacions Unides

query_builder   14 març 2024 09:50

event_note Nota de premsa

El Consell Nacional de les Dones de Catalunya es reuneix a Nova York en el marc de la trobada sobre igualtat de les Nacions Unides

·Abordarà el finançament de les associacions que treballen pels drets de les dones


El Consell Nacional de les Dones de Catalunya (CNDC) es reunirà aquest divendres a Nova York en un acte paral·lel de la 68a sessió de la Comissió de la Condició Jurídica i Social de les Dones (CSW68), la principal trobada anual de les Nacions Unides sobre igualtat de gènere.

Sota el títol ‘Finançament directe a les defensores dels drets de les dones. On són els diners per als drets de les dones?’, el CNDC ha apuntat que “la majoria de les organitzacions feministes i del moviment de dones no accedeixen a cap finançament”, segons el manifest institucional que ha aprovat amb motiu de la trobada.

“Exigim que s’incrementi el finançament a les entitats feministes de manera directa. Així com exigim que deixi de finançar-se a grups antigènere i antidrets que treballen per erradicar els drets humans de les dones i de la resta de la població”, afegeix el manifest.

L’acte se celebrarà al Church Center of the United Nations, tindrà un format de participació mixt -presencial i telemàtic- i es podrà seguir en línia. Hi intervindran membres del CNDC i activistes de la Cooperativa Metzineres, la Fundació Calala, l'Associació de Drets Sexuals i Reproductius i la Xarxa Internacional de Periodistes amb visió de gènere. Clourà l’acte la directora executiva de l’Institut Català de les Dones (ICD), Èlia Soriano Costa, que aquests dies participa en la comitiva del Departament d’Igualtat i Feminismes desplaçada a Nova York amb motiu de la CSW68, que encapçala la consellera, Tània Verge.

La directora de l’ICD participa aquesta setmana en diversos actes paral·lels i trobades amb la comunitat internacional per abordar la igualtat de gènere, com ara la conferència a la seu de les Nacions Unides ‘Promoure la participació política de les dones per a unes institucions públiques equitatives i fortes’ o l’acte organitzat per la delegació catalana ‘El paper dels governs regionals en l'avenç de l'Agenda Feminista Global’, entre d’altres.

CSW68

La 68a sessió de la Comissió de la Condició Jurídica i Social de les Dones té lloc a Nova York de l’11 al 22 de març i busca accelerar la consecució de la igualtat de gènere i l'apoderament de totes lesdones i les nenes abordant la pobresa i reforçant les institucions i el finançament ambperspectiva degènere.

La trobada té com a objectiu reunir governs i organitzacions de la societat civil i enguany hi haurà un focus especial en la revisió dels sistemes de protecció social i en l’accés de les dones als serveis públics i infraestructures sostenibles.

CNDC

El Consell Nacional de les Dones de Catalunya és un òrgan col·legiat de participació i consulta de l'Institut Català de les Dones que integra actualment 436 entitats en favor de la igualtat i la promoció de les dones. Està dividit en onze grups de treball que aborden temes com la salut, les migracions, els drets sexuals i reproductius i els mitjans de comunicació, entre d’altres.

Organitza actes com el Parlament de les Dones, que reuneix al Parlament de Catalunya diputades i representants de les entitats del CNCD per aprovar una declaració institucional conjunta contra la violència masclista.

1  

Imatges

CSW68 2024

CSW68 2024 96993

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia