Ferrocarrils

FGC

L'Espai Sabadell Rambla d'FGC acull, per primera vegada, una jornada de pràctiques de la unitat canina dels Mossos d'Esquadra

query_builder   14 març 2024 12:34

event_note Nota de premsa

L'Espai Sabadell Rambla d'FGC acull, per primera vegada, una jornada de pràctiques de la unitat canina dels Mossos d'Esquadra

  1. Una vintena d’agents acompanyats de gossos policia utilitzen les instal·lacions d’aquesta antiga estació de tren per fer entrenaments de detecció d’explosius i substàncies estupefaents
  2. FGC aprofita les instal·lacions de l’estació de Sabadell Rambla, que va deixar de donar servei l’any 2016, per a la formació pràctica de personal en situacions d’emergències
FGC
Un gos policia dels Mossos d'Esquadra a l'Espai Sabadell Rambla.
{"name":"2024/03/14/12/21/91601034-e5b7-41a3-b28c-3fe36dd5ef40.jpeg","author":"FGC","type":"0","location":"0","weight":381701}


L’Espai Sabadell Rambla de Ferrocarrils, ubicat a l’antiga estació de Sabadell Rambla d’FGC, ha acollit avui una jornada de formació pràctica de la unitat canina dels Mossos d’Esquadra. Es tracta de la primera vegada en què es desenvolupa una jornada amb gossos en aquesta antiga estació que l’any 2017 FGC va reconvertir en un centre de desenvolupament ferroviari per a la formació de personal en situacions d’emergències.

La jornada, organitzada per la unitat canina dels Mossos d’Esquadra, ha servit per dur a terme pràctiques de detecció d’explosius, de substàncies estupefaents, d’armes i de bitllets en un entorn real com és una estació amb andanes i trens. Hi han participat catorze agents dels Mossos d’Esquadra, sis agents de la Guàrdia Civil i una vintena de gossos policia, entre ambdós cossos.

El cap de Producció-Estacions d’FGC, Carles Cots i Ros, ha posat en valor la reconversió de l’antiga estació Sabadell Rambla en un centre de desenvolupament ferroviari: “Hem donat a l’estació una segona vida i no hem permès que aquest espai quedés abandonat, sense cap funció. Ara és un centre de referència que permet als cossos de seguretat i emergències disposar d’un espai segur per dur a terme pràctiques i desenvolupar la seva activitat habitual en una estació amb andanes i trens, sense interrupcions i sense la presència d’altres persones”.


FGC
Un gos policia durant una de les proves de detecció a l'interior d'un tren d'FGC.
{"name":"2024/03/14/12/22/555d1722-7f99-4644-a052-31069c637f33.jpeg","author":"FGC","type":"0","location":"0","weight":219892}


Per la seva banda, el sotsinspector i cap de la unitat canina dels Mossos d’Esquadra, Òscar Leonardo García, ha destacat que “l’entrenament és bàsic per a la nostra unitat i busquem sempre escenaris el més reals possible perquè és la base d’un bon treball quan es tracti d’una situació real”. En aquest sentit, ha assenyalat que “Ferrocarrils té unes instal·lacions molt bones perquè costa trobar un escenari real com és una estació de tren on poder fer pràctiques”.

La unitat canina dels Mossos d’Esquadra està formada per 50 agents i 60 gossos i està especialitzada en la detecció de drogues, explosius, bitllets i armes, i en la recerca de persones.


L’espai ha format més de 700 integrants de la plantilla de Ferrocarrils

El Centre de Desenvolupament Professional Ferroviari d’FGC es va inaugurar l’any 2017 aprofitant les instal·lacions de l’antiga estació de Sabadell Rambla, que va quedar en desús amb el perllongament de Sabadell. Des de llavors, aquest renovat espai serveix perquè tant el personal d’FGC com tots aquells cossos vinculats a la gestió de la seguretat i protecció civil puguin posar en pràctica situacions d’emergències ferroviàries.

Durant aquests anys, l’antiga estació ha acollit les pràctiques en situacions d’emergències de més de 700 treballadors i treballadores de l’àrea de Producció d’FGC Operadora, com ara maquinistes i agents d’estació, dins del pla de formació interna de l’empresa. Les instal·lacions també s’utilitzen per part del personal de manteniment d’FGC per a la pràctica dels sistemes de seguretat.

A més, també hi han fet pràctiques cossos de seguretat i emergències com els Bombers de la Generalitat, el Sistema d’Emergències Mèdiques i els Mossos d’Esquadra.


El perllongament de Sabadell

L’estació de Sabadell Rambla va deixar de prestar servei l’any 2016, quan es va inaugurar la primera fase del perllongament de Sabadell, amb dues noves estacions, Can Feu–Gràcia i Sabadell Plaça Major, i un nou túnel d’1,5 km que va substituir el traçat fins a Sabadell-Rambla i va permetre un accés millor al centre de la ciutat. Posteriorment, la línia es va ampliar amb la construcció de la segona fase, inaugurada el juliol de 2017, amb 4 km de túnel i tres noves estacions: La Creu Alta, Sabadell Nord i Sabadell Parc del Nord.

8  

Imatges

Foto 1

Foto 1 381701

Foto 2

Foto 2 219892

Foto 3

Foto 3 219010

Foto 4

Foto 4 198337

Foto 5

Foto 5 156564

Foto 6

Foto 6 244408

Foto 7

Foto 7 374673

Foto 8

Foto 8 244011

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 497568

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia