Servei Català de Trànsit

Volta Ciclista Catalunya

Afectacions viàries i mesures especials amb motiu de la 103a edició de la Volta Ciclista a Catalunya

query_builder   16 març 2024 12:53

event_note Nota de premsa

Afectacions viàries i mesures especials amb motiu de la 103a edició de la Volta Ciclista a Catalunya

La cursa se celebra del 18 al 24 de març amb un recorregut de gairebé 1.200 km per les quatre demarcacions catalanes

El Servei Català de Trànsit, mitjançant el Centre d’Informació Viària de Catalunya, es coordinarà amb els Mossos d’Esquadra i l’organització de la Volta per informar de les restriccions dinàmiques de la cursa

Uns 600 agents dels Mossos d’Esquadra i Policies Locals afectades pel pas de la cursa vetllaran pel bon desenvolupament de la prova esportiva


El Servei Català de Trànsit (SCT), en col·laboració amb la Divisió de Trànsit de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra, ha establert un dispositiu especial de trànsit aquesta setmana, del 18 al 24 de març, amb motiu de la 103a Volta Ciclista a Catalunya, amb l’objectiu de garantir un bon desenvolupament de la prova esportiva i minimitzar els efectes que la cursa ciclista pugui tenir en els usuaris de la xarxa viària catalana.

Convé destacar que l’SCT informarà en temps real de les afectacions a les carreteres que provoqui la prova esportiva en el seu pas per les demarcacions de Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida. El Centre d’Informació Viària de Catalunya (CIVICAT) es coordinarà amb la Divisió de Trànsit de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra i l’organització de la prova esportiva per tal de poder oferir als usuaris la informació actualitzada de les restriccions dinàmiques de la cursa, principalment a través del web d’incidències viàries. Enguany, a més, també hi haurà un vehicle EMIV de l’SCT fent el seguiment en temps real per donar informació del tancament i obertura de les vies.

Uns 600 agents dels Mossos d’Esquadra així com Policies Locals afectades pel pas de la cursa vetllaran pel bon desenvolupament de la prova esportiva. La Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra establirà un dispositiu especial de protecció de l’esdeveniment, regulació del trànsit i seguretat viària en via interurbana, i les Policies locals s’encarregaran de la regulació de la mobilitat en els municipis.

En aquest sentit, agents de trànsit del cos de Mossos d’Esquadra donaran cobertura dinàmica i estàtica al pas de la cursa amb l’objectiu de garantir la seguretat viària i la integritat tant dels participants com dels ocupants dels vehicles que circulin en aquests moments pels trams afectats per la cursa durant els 7 dies. Les Policies Locals afectades pel pas de la cursa i el Sistema d’Emergències Mèdiques també col·laboraran donant suport a les unitats policials participants en el dispositiu.

La cursa esportiva és un dels esdeveniments més importants del món del ciclisme a escala internacional i enguany recorre gairebé 1.200 km i es desenvolupa en 7 etapes:

ETAPA 1 SANT FELIU DE GUÍXOLS > SANT FELIU DE GUÍXOLS (174 KM)

ETAPA 2 MATARÓ > VALLTER (186,5 KM)

ETAPA 3 SANT JOAN DE LES ABADESSES > PORT AINÉ (176,5 KM)

ETAPA 4 SORT > LLEIDA (169 KM)

ETAPA 5 ALTAFULLA > VILADECANS (167,5 KM)

ETAPA 6 BERGA > QUERALT (154,5 KM)

ETAPA 7 BARCELONA > BARCELONA (145,5 KM)


Aquest acte esportiu provocarà afectacions viàries que poden causar algunes retencions puntuals o desviaments en carreteres. El recorregut de la prova ciclista catalana en les 7 etapes és principalment per la xarxa viària secundària, tot i que també hi ha vies principals afectades en cada etapa.

Es pot consultar l’itinerari i horari del recorregut de cada etapa a l’apartat RECORREGUT 2024 del web de la Volta Ciclista a Catalunya. Es recorda que les hores dels talls de via són aproximades. A més, cal tenir en compte que totes aquestes vies que constitueixen el recorregut de les 7 etapes de la Volta Ciclista a Catalunya 2024 romandran tallades per motius de seguretat 40 minuts abans del pas de la cursa i fins a 40 minuts després aproximadament.


Mesures especials d’ordenació i regulació de trànsit

Amb motiu de la celebració de la 103a Volta Ciclista a Catalunya i amb l’objectiu de garantir la seguretat en el desenvolupament de la cursa, s’adoptaran les següents mesures especials d’ordenació i regulació de trànsit. D’aquesta manera, es donarà suport a les actuacions dels agents de trànsit tot tenint en compte les afectacions viàries que hi pugui haver derivades de les restriccions pel pas de la prova esportiva.

En concret, l’SCT, conjuntament amb els Mossos d’Esquadra, disposarà aquestes mesures especials per al desenvolupament de la Volta i fer-la compatible amb la circulació per la xarxa viària catalana:

ETAPA 1: DILLUNS 18 DE MARÇ (Sant Feliu de Guíxols – Sant Feliu de Guíxols)

 1. Tall en ambdós sentits de les sortides de la C-31 cap a la GIV-6621 i cap a la C-65
 2. Tall de les sortides de la N-II cap als accessos de la variant de Girona i cap a la GIV-6703 (carretera dels Àngels)

ETAPA 2: DIMARTS 19 DE MARÇ (Mataró – Vallter)

 1. Es desviarà el trànsit provinent de la sortida de la C-32 cap a Calella per l’interior de la població per evitar que arribi a la N-II per on passarà la cursa.

ETAPA 3: DIMECRES 20 DE MARÇ (Sant Joan de les Abadesses – Port Ainé)

 1. No hi ha previstes mesures especials

ETAPA 4: DIJOUS 21 DE MARÇ (Sort – Lleida)

 1. Tall de la sortida 487 de l’A-2 en sentit Saragossa

ETAPA 5: DIVENDRES 22 DE MARÇ (Altafulla – Viladecans)

 1. Tall de la sortida 26 de l’AP-7 en tots sentits de la marxa
 2. Tall de la sortida 7 de la B-24 en ambdós sentits de la marxa
 3. Tall de la sortida 50 de la C-32 ambdós sentits

ETAPA 6: DISSABTE 23 DE MARÇ (Berga– Queralt)

 1. No hi ha previstes mesures especials

ETAPA 7: DIUMENGE 24 DE MARÇ (Barcelona – Barcelona)

 1. Es tallarà la C-31 al PK 199 sentit Barcelona i es desviarà tot el trànsit cap a rotonda Plaça Cerdà.
 2. Es tallarà l’accés lateral de l’A-2 ambdós sentits per accedir a la C-245.
 3. Es tallarà la sortida 7 de la B-24 en ambdós sentits de la marxa, per impedir que el trànsit passi per l’N-340. A la mateixa via es desviarà el trànsit al km 4,2 sentit Tarragona cap a la rotonda elevada per fer canvi de sentit.
 4. Es restringirà la sortida 44 de la C-32 en sentit Barcelona. D’aquesta manera s’impedirà que el trànsit circuli per la C-31.
 5. Es tallarà la sortida 6 de la B-22 en sentit Barcelona. Es podrà circular cap a la C-31 en sentit Tarragona o cap a la Terminal T-2 i C-32, però no es podrà circular cap a la C-31 en sentit Barcelona. D’aquesta manera s’impedirà el trànsit per les vies en què transcorrerà la prova esportiva (C-31).
 6. A la C-31c, al punt quilomètric 2, es desviarà el trànsit cap a la sortida del Prat i Centre Comercial i es prohibirà circular vehicles en sentit Barcelona. Així no hi haurà circulació a la C-31, per on passa la Volta.

A banda d’això, també cal esmentar que, l’SCT informarà de les incidències viàries d’aquesta prova esportiva a través dels panells de missatgeria variable (PMV) ubicats a les carreteres i autopistes afectades per la Volta i que disposen d’aquests equipaments.


Recomanacions i possibles fonts d’informació

 1. Cal extremar la precaució, en cas de coincidència d’un desplaçament en vehicle amb alguna de les 7 etapes de la Volta
 2. No envair en cap moment els trams tancats de la cursa senyalitzats per a ús exclusiu dels participants
 3. Seguir les recomanacions i indicacions dels agents de Mossos d’Esquadra i també del personal encarregat i responsable de la prova
 4. Evitar també aturades i estacionaments dels vehicles que puguin provocar una manca de seguretat als participants de la prova o un desenvolupament anormal de la mateixa.

L’SCT aconsella seguir en tot moment les recomanacions que puguin fer els agents del cos dels Mossos d’Esquadra i mantenir-se informat sobre l’estat del trànsit i les restriccions vigents en cada moment a través del 012, la pàgina web de l’SCT (transit.gencat.cat) i el compte de Twitter @transit.7  

Imatges

Etapa 1

Etapa 1 141326

Etapa 2

Etapa 2 143036

Etapa 3

Etapa 3 124417

Etapa 4

Etapa 4 127434

Etapa 5

Etapa 5 131311

Etapa 6

Etapa 6 131241

Etapa 7

Etapa 7 124341

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia