Delegació a Girona

Visita de la delegada del Govern a Girona i el director dels ST d'Empresa i Treball a l'empresa Kave Home

L'aposta per la reindustrialització ha injectat 22 milions d'euros a comarques gironines entre el 2022 i el 2023

query_builder   17 març 2024 13:58

event_note Nota de premsa

L'aposta per la reindustrialització ha injectat 22 milions d'euros a comarques gironines entre el 2022 i el 2023

  1. La delegada del Govern a Girona i el director dels Serveis Territorials d’Empresa i Treball han visitat Kave Home, una empresa amb seu a Sils que ha experimentat un important creixement els últims anys.
Visita de la delegada del Govern i el director dels ST d'Empresa i Treball a l'empresa Kave Home, a Sils
Visita de la delegada del Govern i el director dels ST d'Empresa i Treball a l'empresa Kave Home, a Sils
{"name":"2024/03/17/13/26/e8e4c69d-2d2a-40be-9c68-9c381ba28ec0.jpeg","author":"DTG","type":"0","location":"0","weight":330749}

Durant aquesta legislatura un dels compromisos del Govern de la Generalitat ha estat apostar per la reindustrialització de Catalunya.

En aquest sentit, el 2022 la inversió global en matèria de reindustrialització a la vegueria de Girona va ser de gairebé 8 milions d’euros, mentre que el 2023 es van executar 14 milions d’euros.

La delegada del Govern, Laia Cañigueral, ha explicat que “la inversió prevista i executada els anys 2022 i 2023 en matèria de reindustrialització a la vegueria de Girona ha mostrat una clara aposta per un sector fonamental en l’economia del país”, i ha recordat que el projecte de pressupostos del 2024 “tornava a posar el focus en impulsar el procés de reindustrialització a les comarques gironines” on estava previst que la inversió en accions industrials arribés gairebé als 47 milions d’euros.

El director dels Serveis Territorials d’Empresa i Treball, Joan Martí, ha ressaltat que l’aposta del Govern és per una reindustrialització “verda i digital” i ha destacat les inversions fetes a la demarcació com a “oportunitats per a la innovació i la transformació tecnològica de les empreses de casa nostra, així com per a la creació de llocs de treball estables i de qualitat que promouen l’especialització i l’arrelament al territori”. L’aposta per la reindustrialització també ha contribuït a la reducció de la taxa d'atur a comarques gironines en gairebé dos punts des del 2021, situant-se en el 8,57% el febrer de 2024.

Ho han explicat durant la visita a Kave Home, una marca de mobles de disseny i decoració amb oficines centrals a Sils i magatzem logístic a Tordera, que va tancar l'any 2023 amb una facturació de més de 200 milions d'euros. Kave Home, qui té una trajectòria de més de 40 anys al sector, ha tingut un important creixement els darrers anys i ja compta amb més de 120 punts de venda a tot el món i més de 700 treballadors.

Durant la visita a l’empresa la delegada del Govern ha ressaltat que “la voluntat del Govern és estar al costat de les empreses per conèixer les seves necessitats i treballar conjuntament per millorar el desenvolupament econòmic de les comarques gironines”.

2  

Imatges

Visita de la delegada del Govern a Girona i el director dels ST d'Empresa i Treball a l'empresa Kave Home (1)

Visita de la delegada del Govern a Girona i el director dels ST d'Empresa i Treball a l'empresa Kave Home (1) 330749

Visita de la delegada del Govern a Girona i el director dels ST d'Empresa i Treball a l'empresa Kave Home (2)

Visita de la delegada del Govern a Girona i el director dels ST d'Empresa i Treball a l'empresa Kave Home (2) 236808

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia