Drets Socials

Visita a la Fundació Aspasim

El conseller Campuzano visita les entitats socials Assís i Aspasim

query_builder   20 març 2024 16:02

event_note Nota de premsa

El conseller Campuzano visita les entitats socials Assís i Aspasim

· La Fundació Assís treballa per garantir els drets i millorar la qualitat de vida de les persones en situació de sense llar

· La Fundació Aspasim vetlla per la inclusió de les persones amb discapacitat a través de projectes educatius, ocupacionals, d’habitatge, de salut i d’oci

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés, ha visitat aquest matí les entitats socials Assís i Aspasim, al districte de Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona. En tots dos casos, el conseller ha visitat els espais de la fundació, ha pogut conèixer alguns usuaris i ha mantingut una reunió amb l’equip directiu per conèixer els seus projectes.

A Assís ha estat rebut per la seva presidenta, Maria José Ribas, i altres membres de l’entitat. La Fundació treballa per garantir els drets i millorar el benestar i la qualitat de vida de les persones en situació de sense llar. Compten amb diversos programes en què ofereixen serveis bàsics, assistència social, habitatge, inserció laboral, atenció sanitària o activitats lúdiques i formatives. Assís també és referent en el tractament i la divulgació del fenomen de l’aporofòbia.

El conseller ha pogut conèixer de primera mà la tasca que fa la fundació per atendre persones sense llar tant al centre de dia, com als projectes especialitzats en dones i en el col·lectiu LGTBI, “dues realitats invisibilitzades i amb un patiment afegit en situacions de violència. Ho saben bé els responsables del centre residencial per a dones La Violeta i la llar Rosario Endrinal, un projecte innovador que atén dones amb problemàtiques afegides a la situació de sense sostre”, ha dit Campuzano.

A Aspasim, el conseller ha estat rebut per la seva presidenta, Carme Sala, i diversos membres de l’entitat. Campuzano ha visitat la seu d’aquesta fundació, que també és residència i centre de dia. La Fundació és una de les entitats pioneres en vetllar per les persones amb discapacitat intel·lectual greu i ho fa a través de projectes educatius, ocupacionals, d’habitatge, de salut i d’oci, amb l’objectiu de fomentar l’autonomia dels seus usuaris.

Al finalitzar aquestes visites, el conseller de Drets Socials s’ha traslladat a l’Escola d’Hostaleria dels Jesuïtes Sarrià-Sant Ignasi, on ha estat rebut pel seu director general, Josep Maria Ramon; la gerent, Eulàlia Poch i el director d’Estudis Professionals, Jordi Ollé. Allà, Campuzano ha visitat l’Aula Restaurant i ha dinat amb l’equip directiu.


Segueix l’actualitat del Departament a les xarxes:

Twitter @dsocialscat|Instagram @dsocialscat

Facebook @dsocialscat|Youtube Drets Socials

5  

Imatges

Visita a la Fundació Aspasim

Visita a la Fundació Aspasim 1124312

Visita a la Fundació Aspasim

Visita a la Fundació Aspasim 1675855

Visita a la Fundació Assís

Visita a la Fundació Assís 1608416

Visita a la Fundació Assís

Visita a la Fundació Assís 954680

Visita a l'Aula pedagògica de l¿Escola d¿Hostaleria dels Jesuïtes Sarrià-Sant Ignasi

Visita a l'Aula pedagògica de l¿Escola d¿Hostaleria dels Jesuïtes Sarrià-Sant Ignasi 1242267

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia