Centre Estudis Opinió

1a onada del Baròmetre d'Opinió Política de 2024

El CEO publica els resultats del primer Baròmetre de 2024

query_builder   21 març 2024 11:17

event_note Nota de premsa

El CEO publica els resultats del primer Baròmetre de 2024

El director del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO), Jordi Muñoz, ha presentat aquest matí, en roda de premsa, les dades de la primera onada del Baròmetre d’Opinió Política de 2024.

El Baròmetre d’Opinió Política és una enquesta quadrimestral que pretén conèixer tant l’evolució de l’opinió pública com l’opinió de la ciutadania en relació amb diversos temes d’actualitat. En aquest Baròmetre s’inclouen les tradicionals preguntes sobre el comportament polític, la valoració dels líders polítics, les preferències sobre les relacions Catalunya-Espanya, així com d’altres preguntes sobre les eleccions al Parlament europeu, els valors socials i morals, la confiança en les institucions, els valors o qualitats a transmetre als fills i filles i a l’alumnat, la percepció de la corrupció, com també sobre la compra de Bitcoins i criptomonedes i tradicions religioses.

L’enquesta inclou estimació de vot i escons per a les eleccions al Parlament de Catalunya, al Congrés dels Diputats i al Parlament Europeu. El codi que s’ha emprat per fer les estimacions està publicat a Github

El treball de camp del primer Baròmetre de l’any s’ha dut a terme entre el 9 de febrer i el 7 de març mitjançant enquestes personals domiciliàries (mètode CAPI) a una mostra de 2.000 persones de 18 anys i més, residents a Catalunya, amb dret a vot a les eleccions al Parlament i al Congrés dels Diputats.

Podeu trobar l’estudi complet, les taules estadístiques, les microdades, així com el qüestionari amb les preguntes literals al web del CEO. D’altra banda, si voleu consultar els evolutius històrics del Baròmetre d’Opinió Política des del març de 2006 fins l’actualitat ho podeu fer a través de l’EvoluCEO. També teniu a disposició l’eina dades.ceo.gencat.cat per realitzar els encreuaments que siguin del vostre interès.

1  

Fitxers adjunts

1a onada del Baròmetre d'Opinió Política 2024

1a onada del Baròmetre d'Opinió Política 2024
PDF | 5645875

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia