Territori

TER

Territori sotmet a audiència pública el condicionament de l'eix de Comiols entre Artesa de Segre i Vall-llebrera

query_builder   21 març 2024 16:47

event_note Nota de premsa

Territori sotmet a audiència pública el condicionament de l'eix de Comiols entre Artesa de Segre i Vall-llebrera

  1. El Departament està desplegament la millora de l’eix per afavorir les comunicacions entre la Noguera i el Pallars Jussà i l’accés cap als Pirineus
  2. El projecte a audiència dona continuïtat a la variant d’Artesa de Segre i abasta una longitud de 6 km, amb unes obres valorades en 21 MEUR
  3. La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, i l’alcalde d’Artesa de Segre, Francesc Puigpinós i Porta, signen un conveni de col·laboració per a la millora i la cessió de la travessera de l’L-512
TER{"name":"2024/03/21/16/41/23b2c8db-3cb1-47ae-9b29-529da30ea083.jpg","author":"TER","type":"0","location":"0","weight":166197}

El Departament de Territori ha iniciat el tràmit d’audiència pública del projecte de condicionament de l’eix de Comiols en el tram entre Artesa de Segre i Vall-llebrera que, amb una longitud de sis quilòmetres, dona continuïtat a la variant d’Artesa de Segre. La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, ha comunicat d’aquest pas en la tramitació després de signar un conveni de col·laboració amb l’alcalde d’Artesa de Segre, Francesc Puigpinós i Porta, per a la millora i cessió de la travessera de l’L-512 i la C-14z.

L’Eix de Comiols té actualment 54 quilòmetres i presenta un traçat força sinuós, que arriba en algun punt fins a una altitud de 1.100 metres. Per afavorir les comunicacions intercomarcals i l’accessibilitat al Pirineu, el Departament de Territori està executant per trams el seu condicionament. Fa un any, va entrar en funcionament la variant d’Artesa de Segre.

El projecte que se sotmet a audiència correspon al tram següent, en concret, entre el final de la variant i Vall-llebrera, i inclou un conjunt d’actuacions valorades en 21 MEUR. Consisteixen principalment en l’eixamplament de la carretera L-512, la millora d’interseccions i la suavització de revolts.

L’obra permetrà configurar una carretera de 9 metres d’amplada, amb un carril per sentit de 3,5 m d’amplada cadascun i vorals d’un metre. En aquest sentit, cal remarcar l’actuació que s’inclou al projecte per eixamplar el pont d’Alentorn, tot incorporant una vorera de 2,5 m d’amplada.

En paral·lel, el Departament està redactant els projectes de condicionament dels trams Vall-llebrera - Folquer i Folquer - Isona i Conca Dellà, que abasten 21 quilòmetres de longitud.

Conveni per a la travessera

El conveni que han signat avui el Departament de Territori i l’Ajuntament d’Artesa de Segre recull l’execució, per part de la Generalitat, d’un conjunt d’actuacions per a la millora de la travessera atès que, amb l’entrada en funcionament de la variant, ha perdut la funcionalitat de trànsit de pas. Així, les obres recollides al conveni permetran pacificar la circulació en aquest tram, millorar-ne la integració i, un cop finalitzades, cedir-lo a l’Ajuntament.

Actualment, el Departament té en redacció el projecte que defineix tècnicament les actuacions a dur a terme. Principalment, inclou mesures de pacificació del trànsit, l’habilitació de zones d’aparcament, la millora del ferm, la senyalització, l’enllumenat i la construcció de voreres per a vianants.

Les obres estan valorades en 1,2 MEUR i s’executaran durant l’any que ve.

1  

Imatges

Foto

Foto 166197

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia