1. El cap de l’Oficina del Pla Pilot per Implementar la Renda Bàsica Universal, Sergi Raventós, ha ofert xerrades informatives a Mataró i Barcelona
  2. El delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Joan Borràs, ha presidit les sessions dirigides a professionals, entitats i agents socials

Aquesta setmana, la vegueria de Barcelona ha acollit dues sessions informatives sobre la renda bàsica universal. El cap de l’Oficina del Pla Pilot per implementar la Renda Bàsica Universal, Sergi Raventós Panyella, acompanyat del delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Joan Borràs i Alborch, ha ofert dues xerrades informatives a Mataró, el dilluns 18 de març, i a Barcelona, el dijous 21.

Xerrada informativa sobre la proposta de renda bàsica universal a Mataró.
Xerrada informativa sobre la proposta de renda bàsica universal a Mataró.
{"name":"2024/03/21/16/45/dc16cae1-78e7-4052-9143-751b44375b30.JPG","author":"Mónica García Moreno","type":"0","location":"0","weight":1486684}

Una seixantena de persones han assistit a les sessions celebrades a l’Arxiu Comarcal del Maresme i a la seu de la Delegació Territorial del Govern de la Generalitat a Barcelona. Les trobades han aplegat membres dels equips de govern de municipis de la vegueria, personal tècnic i professionals de l’àmbit dels serveis socials, així com agents econòmics i representants d’entitats.

La renda bàsica universal

La Renda bàsica universal és una assignació monetària individual, incondicional, universal i periòdica. La quantia ha de ser suficient per cobrir les necessitats materials considerades elementals de la ciutadania per així promoure la seva llibertat real a l’hora de decidir sobre les seves pròpies vides.

Raventós ha assenyalat que els estudis fets al respecte mostren que la falta d’ingressos suficients es tradueix en problemes socials que minimitzen la capacitat d’elecció, l’autonomia i la llibertat real de les persones. La renda bàsica universal també es planteja com una iniciativa per superar problemes tècnics i d’estigmatització que generar altres prestacions més usuals.

La proposta té l’objectiu d’observar els efectes d’una renda bàsica universal sobre una mostra de població que s’escollirà de dues formes diferents: a través d’una selecció aleatòria de domicilis de tot Catalunya, i escollint dos municipis per aplicar-ho a tota la seva població.