President

Commemoració del 25è aniversari de l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona

President Aragonès: "Catalunya és un país compromès amb Europa. Som una societat europeista"

query_builder   21 març 2024 20:59

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Catalunya és un país compromès amb Europa. Som una societat europeista"

• Enguany se celebra el 25è aniversari de l’obertura de l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona

• “Hem estat defensant, continuem defensant i defensarem la presència del català com a llengua oficial a la Unió Europea”, ha afirmat el cap de l’Executiu

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, acompanyat de la consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, ha assistit a l'acte de commemoració del 25è aniversari de l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona a l’Auditori de la Pedrera, on ha declarat que Catalunya és una societat europeista, “Catalunya és un país compromès amb Europa”, afegint que Europa, “forma part de la nostra identitat, dels nostres valors més essencials”. En aquesta línia ha remarcat que “Europa, sense cap mena de dubte, és l'àmbit prioritari de l'acció exterior de Catalunya” .


Commemoració del 25è aniversari de l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona
Commemoració del 25è aniversari de l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona. (Fotografia: Jordi Bedmar)
{"name":"2024/03/21/20/49/eb4721e6-0a70-4c7e-bb0b-11a89da45dd3.jpeg","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":90389}

L’acte, que celebra el 25 aniversari de l’oficina del Parlament Europeu a la ciutat de Barcelona, el cap de l’Executiu ha destacat “el compromís de les institucions de Catalunya amb les institucions europees amb aquest treball conjunt”. Un compromís que s’ha dut a terme “al llarg de molts i molts anys, de moltes dècades, des que vam recuperar l'autogovern”. Aragonès ha manifestat que crear unes relacions fortes ha estat un “treball prioritari” i ha afegit que en alguns àmbits com el de la sobirania energètica i tecnològica s’han intensificat

El president Aragonès ha fet referència a les propers eleccions Europees del 9 de juny on reconeix que “seran importants per a Europa”, ja que afirma que “Europa afronta molts reptes des de l'àmbit geopolític, també des del necessari enfortiment del creixement econòmic”, amb l’objectiu que “Europa continuï sent aquell paraigües no només de drets i llibertats pels ciutadans de Catalunya, sinó també de progrés i de prosperitat econòmica” ha reblat.

Arribada del president Aragonès a la commemoració del 5è aniversari de l'Oficina de Parlament Europeu a Barcelona
Arribada del president Aragonès a la commemoració del 5è aniversari de l'Oficina de Parlament Europeu a Barcelona. (Fotografia: Jordi Bedmar)
{"name":"2024/03/21/20/37/98aa5114-1a0e-46a3-9733-7692b34a78ff.jpeg","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":174717}

Pel que fa a l’oficialitat del català a Europa, Aragonès ha destacat que “hem estat defensant, continuem defensant i defensarem la presència del català com a llengua oficial a la Unió Europea” argumentant que el català és una llengua parlada per més de 10 milions de ciutadans europeus i que” té totes les característiques i compleix tots els requisits perquè pugui ser utilitzada en tots els trets en plenitud a les institucions europees”. A més, el cap de l’Executiu creu que aquesta oficialitat “´és una qüestió d'igualtat lingüística, no és cap tracte de favor, no és cap privilegi”.

Finalment el president de la Generalitat ha volgut recordar que “ tenim una guerra en territori europeu a causa de la invasió russa d'Ucraïna” i és per això que Aragonès ha manifestat el compromís del Govern de la Generalitat “amb el poble d'Ucraïna, amb la seva sobirania, amb la seva integritat territorial, amb la seva independència”.

A l’acte també ha assistit el Cap de l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, Sergi Barrera i el president del Parlament Europeu entre els anys 2002 i 2004, Pat Cox.

3  

Imatges

Commemoració del 25è aniversari de l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona

Commemoració del 25è aniversari de l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona 90389

Commemoració del 25è aniversari de l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona

Commemoració del 25è aniversari de l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona 97544

Commemoració del 25è aniversari de l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona

Commemoració del 25è aniversari de l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona 174717

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia