Bombers

Consell de Bombers Voluntaris

Aprovades les millores de les condicions del col·lectiu de Bombers Voluntaris de la Generalitat de Catalunya

query_builder   21 març 2024 23:09

event_note Nota de premsa

Aprovades les millores de les condicions del col·lectiu de Bombers Voluntaris de la Generalitat de Catalunya

  1. La modificació del decret vigent del col·lectiu de Bombers Voluntaris permet iniciar els canvis acordats aquest passat mes de desembre sobre el model d’accés al Cos
  2. Durant la reunió s’ha exposat l’estat de les licitacions d’assistència mèdica en cas d’accident

Aquesta tarda, en el centre cívic de Sant Oleguer a Sabadell, s’ha celebrat una nova reunió del Consell de Bombers Voluntaris, l’òrgan col·legiat d’assessorament i consulta adscrit a la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS) on s’han aprovat els tràmits per iniciar les modificacions del decret vigent (8/2015) de Bombers Voluntaris de la Generalitat de Catalunya vigent.El director general de la DGPEIS, Joan Delort, l’ha presidit acompanyat per l’inspector en cap dels Cos dels Bombers de la Generalitat, David Borrell, així com d’altres comandaments, representants de la Direcció General i els caps de parc de bombers voluntaris de les diferents Regions d’Emergències escollits pel col·lectiu per a formar part del Consell.

La modificació del reglament del cos de Bombers Voluntaris incorpora la compensació per incapacitat permanent amb motiu d'accident en servei, i la implantació d'un pla d'estalvi. A més, permetrà introduir un model d’accés que implementarà dos nivells: un primer nivell d’habilitació parcial amb un període formatiu, que permetrà a bombers i bomberes voluntàries a prestar serveis en incendis de vegetació, rescats al medi natural i assistències tècniques; i un segon nivell d’habilitació total, que cobrirà tota classe d’intervencions, el qual s’assolirà havent complert tota la formació necessària. Aquest model reduirà i simplificarà l’ingrés al cos en futures convocatòries.

Des de la DGPEIS s’ha exposat l’estat de la licitació per a l’obtenció de la mútua sanitària que garanteixi als Bombers Voluntaris la cobertura mèdica en totes les especialitats d’assistència.

Addicionalment, s’ha informat de la nova versió de l’aplicació IBVCAT per a dispositius digitals, que permetrà l’activació dels bombers voluntaris en cas d’emergència i facilitarà la coordinació amb les sales territorials. Així mateix, s’han tractat altres aspectes com les noves instruccions operatives, el control i traçabilitat d’equipaments i materials, entre altres ítems vinculats amb la formació del col·lectiu de Bombers Voluntaris a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

2  

Imatges

Consell BV

Consell BV 164277

Consell BV

Consell BV 264396

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia