· La investigació, que encara està oberta, s’ha dut a terme en tres fases: una el dia dels fets amb dues detencions infraganti a Mataró, una altra el dia 11 de març amb 3 detinguts més, a Terrassa, Mataró i Granada, i finalment una sisena detenció a Ceuta el dia 20 de març

· Agents de la Policia Nacional, en el marc de la col·laboració habitual entre els cossos policials, van materialitzar les detencions a Granada i Ceuta


Agents de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) han detingut quatre persones a Terrassa, i Mataró d’entre 20 i 41 anys, a qui se les atribueixen delictes de pertinença a organització criminal, lesions, robatori amb violència, la participació en un segrest el mes de setembre de 2023. Agents de la Policia Nacional, en el marc de la col·laboració habitual entre els cossos policials, van materialitzar dues detencions de dos homes de 31 i 33 anys a Granada i Ceuta, respectivament.

El dia 20 de març, agents de la Policia Nacional van detenir un home de 31 anys, a qui els Mossos d’Esquadra havien identificat i ubicat al barri de El Príncipe de Ceuta, i van realitzar una entrada i perquisició al seu domicili, on es van intervenir evidències presumptament relacionades amb el segrest. Aquest últim detingut se li atribueix també l’autoria material del segrest.

El dia 11 de març es va explotar la primera fase de la investigació, amb dues detencions a Catalunya: una a Terrassa i una altra a Mataró, i una tercera detenció a Granada, en la que hi ha participat agents de la Policia Nacional. Dels tres detinguts, dos serien presumptament col·laboradors del segrest, mentre que un tercer seria cooperador del mateix. Els detinguts no tenen antecedents pels Mossos d’Esquadra per fets similars.

Segrest al Prat de Llobregat i fugida a Mataró

El dia 18 de setembre de 2023 un grup de persones va segrestar un home al Prat de Llobregat, el van traslladar fins a Mataró, on el van tenir captiu. De la investigació se’n desprèn que els autors van fer seguiments previs a la víctima, i van decidir assaltar-la quan sortia de comprar a un supermercat del Prat de Llobregat. Va ser traslladat en el seu propi vehicle fins a un immoble ocupat de Mataró, que prèviament havien adaptat per dur a terme el seu captiveri. La casa ocupada on es va materialitzar el captiveri va ser lliurada al seu legítim propietari.

La víctima va aconseguir escapar lligada de mans i va ser localitzada per un testimoni a la urbanització de les Sureres de Mataró. Presentava ferides a les mans, cremades i cops en altres zones del cos. En el marc de l’incident, es van activar diverses patrulles de seguretat ciutadana i van detenir dues persones, presumptament relacionades amb els fets.

En aquest punt la Unitat de Segrestos de la DIC es va fer càrrec de la investigació, i van acreditar la participació directa dels dos detinguts infraganti i van ingressar a presó. El segrest estava relacionat amb grups criminals, i motivat per presumptes deutes relacionats amb el món delinqüencial associat al tràfic de drogues internacional.

Els autors són homes amb residència a Catalunya, o a diferents punts de l’Estat, que actuen en xarxa a partir de la contractació per part d’altres grups d’àmbit nacional, o internacional. Els investigats es desplacen per cometre aquest tipus de fets.

La investigació continua oberta i no es descarten altres detencions.


Oficina de Comunicació,

Barcelona, 23 de març de 2024