· L’investigat, de 23 anys i sense antecedents, va ser detingut pels Mossos de la DIC de Barcelona arran d’una detenció infraganti a Sant Cugat del Vallès, mentre cometia un altre robatori amb força a un domicili

Agents dels Mossos d’Esquadra de la DIC de Barcelona han detingut un home de 23 anys a qui presumptament se li atribueixen dos robatoris violents i un altre robatori amb força a domicili, dos d'ells comesos a Barcelona en dies consecutius el passat mes de novembre.

A mitjans del passat mes de novembre els investigadors de la DIC de Barcelona van començar a treballar una línia d’investigació arran de dues denúncies de robatoris violents en pisos de Barcelona, amb 24 hores de diferència. El presumpte autor utilitzava una violència desmesurada cap a les víctimes, i els provocava lesions considerables. Els investigadors van comprovar que darrera dels dos robatoris hi podria haver el mateix autor gràcies a la descripció acurada de les persones afectades.

La tasca de la policia científica de Barcelona a l’escena del crim va ser clau per extreure empremtes, tot i que en un primer moment, no es corresponien amb cap de les persones detingudes que consten ressenyades pels Mossos d’Esquadra.

En els dos robatoris violents es van produir un modus operandi similar. L’home triava immobles on es duien a terme obres i es feia passar per un treballador per poder entrar a l’edifici i no aixecar cap tipus de sospita entre els veïns del bloc de pisos. Per accedir a les finques, feia veure que parlava amb el seu telèfon mòbil. En ambdós robatoris violents, va utilitzar una extrema i injustificada violència a l’hora de franquejar la porta un cop les víctimes l’obrien. Accedia a l’interior de la casa i se’n duia diners i joies.

A mitjans de gener, però, agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria de Sant Cugat del Vallès van detenir infraganti un home que hauria comès un robatori amb força a l’interior d’un domicili de la població vallesana. Era la primera vegada que els Mossos detenien aquest home però, quan les empremtes van ser llençades al Sistema Automàtic d’Identificació Dactilar, van saltar coincidències amb les revelades als dos domicilis de Barcelona, i automàticament, els agents de la DIC de Barcelona van detenir l’investigat per aquests dos robatoris violents i l’altre robatori amb força.

El detingut no tenia antecedents policials.


Oficina de Comunicació

Sabadell, 24 de març 2024