Territori

Imatge de la nova promoció

Territori obre la convocatòria per accedir a 38 d'habitatges de lloguer amb protecció oficial a Santa Coloma de Gramenet

query_builder   25 març 2024 10:20

event_note Nota de premsa

Territori obre la convocatòria per accedir a 38 d'habitatges de lloguer amb protecció oficial a Santa Coloma de Gramenet

  1. Per accedir-hi és imprescindible estar inscrit al Registre de Sol·licitants d’Habitatges amb Protecció Oficial
  2. Hi ha 10 habitatges reservats per a joves fins a 35 anys

El Departament de Territori, a través de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, ha obert la convocatòria per accedir a 38 habitatges de lloguer amb protecció oficial a Santa Coloma de Gramenet. Per accedir-hi, cal estar inscrit prèviament al Registre de Sol·licitants d’Habitatges amb Protecció Oficial (RSHPO).

Imatge de la nova promoció
Imatge de la nova promoció
{"name":"2024/03/25/10/13/815d3266-46e0-471d-bd5e-8e576bd9b418.jpg","author":"Territori","type":"0","location":"0","weight":278349}


Els pisos formen part d’una promoció que ha construït l’Institut Català del Sòl (Incasòl) a plaça d’Alfons Comín, 5, de Santa Coloma de Gramenet. Del total d’habitatges, n’hi ha quatre d’un dormitori i la resta en tenen dos. La superfície oscil·la entre els 47,7 i els 64,8 m2. Hi ha un pis a la 1a planta amb un patí de 6,5 m2 i els 6 habitatges ubicats a la 5a planta tenen cadascun d’ells una terrassa d’ús privatiu. El preu del lloguer oscil·la entre els 358 i els 478 euros mensuals, segons les dimensions i característiques de l’habitatge.

Per accedir als habitatges, a més d’estar inscrit al Registre de Sol·licitants, cal estar empadronat al municipi de Santa Coloma de Gramenet amb 3 anys d’antiguitat. Només en el cas que no hi hagi prou demanda hi podran accedir persones empadronades amb menys de 3 anys.

També cal complir amb els requisits econòmics: tenir uns ingressos superiors a 18.000 euros anuals i màxim de 4 vegades l’IPREM (42.494,56 euros 1 membre, 43.808,825 euros 2 membres; 45.693,07 euros 3 membres i 47.216,18 euros x 4 membres o més).

Dels 38 habitatges n’hi ha 6 que es reserven per a atendre casos amb informe favorable de la Mesa d’Emergències; 1 habitatge, per a persones amb mobilitat reduïda, i 10 habitatges per a joves amb 35 anys o menys , que també han d’acreditar estar empadronats al municipi de Santa Coloma de Gramenet amb 3 anys d’antiguitat i, seguint el mateix criteri, només en cas que no hi hagi prou demanda hi podran accedir joves empadronats que no tinguin els 3 anys d’antiguitat.

La selecció dels habitatges es farà per sorteig entre totes les persones que complexin els requisits.

Projecte europeu SYN.IKIA: edifici demostratiu de la zona climàtica mediterrània

Aquest edifici forma part del projecte europeu SYN.IKIA del que l’INCASÒL és soci i que té com a objectiu accelerar el desenvolupament d’Edificis de Balanç Energètic Positiu (PEB – Plus Energy Buildings) amb l’avanç de tecnologies d’avantguarda a través del disseny d’edificis i d’energia sostenible i solucions rendibles a escala de barri en diferents contextos, climes i mercats d’Europa. El projecte ha coinsistit en fer proves piloten en nous habitatges plurifamiliars en les 4 zones climàtiques d’Europa i la del Mediterrani ha estat aquesta promoció.

En la construcció d’aquest bloc d’habitatges s’han aplicat sistemes de disseny passiu per reduir la demanda energètica, i al mateix temps s’ha fet una instal·lació centralitzada i de producció d’electricitat amb plaques fotovoltaiques a coberta per a cobrir les necessitats dels espais comuns de l’edifici i del Centre d’Assistència Primària CAP El Fondo.

Per obtenir un disseny energètic integrat de l’edifici (IED), des del primer dia un equip de disseny multidisciplinari especialitzat en qüestions energètiques i ambientals ha treballat en estreta cooperació i obertura. L’equip multidisciplinari es forma pels arquitectes redactors del projecte (Ravetllat Arquitectura SLP), l’especialista en instal·lacions del projecte (QIEstudi S.L.P), l’especialista en certificació d’eficiència energètica del projecte (Ecopenta, S.L.), l’Institut de Recerca Energètica de Catalunya (IREC), el qual també és soci del projecte europeu SYI.IKIA i lidera el WP3, i l’NCASÒL amb la participació de l’equip d’energia i de l’equip que coordina el projecte de Santa Coloma de Gramenet.

1  

Imatges

Fotografia

Fotografia 278349

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 566268

Habitatge
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia