Direcció General de Comunicació

Govern

El Govern augmenta a 15 milions d'euros la dotació per donar suport a l'activitat de les federacions esportives catalanes

query_builder   26 març 2024 13:09

event_note Nota de premsa

El Govern augmenta a 15 milions d'euros la dotació per donar suport a l'activitat de les federacions esportives catalanes

  1. Per primer cop es publica la subvenció d’una temporada abans que comenci


El Govern ha autoritzat el Consell Català de l’Esport, adscrit al Departament de la Presidència, a destinar 15 milions d’euros per subvencionar l'acció de les federacions esportives catalanes i les unions esportives de clubs i associacions durant la temporada 2024-2025. Es tracta de l’import més alt que l’executiu ha destinat els últims 15 anys a aquest tipus d’entitats.

Aquesta subvenció servirà per atendre la convocatòria de subvencions per al suport a l'acció de les federacions esportives catalanes i les unions esportives de clubs i associacions.

D’aquesta manera, el Govern continua incrementant l’aportació ordinària a les federacions respecte als últims anys. El 2020 va ser de 9.500.000 euros; el 2021, de 13.950.000 euros, any en què als ajuts de la subvenció ordinària es va sumar una partida extraordinària per pal·liar els efectes de la Covid-19, i les temporades 2022-23 i 2023-24 i 2023 la subvenció ha estat de 14.250.000 euros.

L’objectiu és atorgar més ajuts per dur a terme més activitat, i enfortir les federacions perquè puguin donar alhora més i millor servei als clubs catalans que les integren.

A més, en el context d’acompanyar les federacions per millorar la seva activitat i els projectes, a partir del 2023 el Govern, a través d’Esportcat, ha transformat el sistema per atorgar aquests ajuts, de manera que ha deixat de subvencionar activitat de la temporada anterior i aquestes entitats coneixen l’import que rebran cada una per a la temporada següent abans que comenci. La finalitat d’aquesta mesura, que no s’havia implantat mai, és que les federacions puguin pensar a llarg termini, cosa que els aporta més estabilitat i més planificació.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia